Aktier kl. 13.04: Indekstunge aktier holder hånden under C20

Udgivet den 12-03-2012  |  kl. 13:05  |  

Det danske C20-indeks ligger mandag over middag med en stigning på 0,2 pct. til 457,12, hvor det primært er indekstunge Novo Nordisk og A.P. Møller - Mærsk, der holder hånden under markedet. Vestas falder en smule tilbage trods en større annonceret mexicansk ordre, mens Royal Unibrew fortsætter fremgangen efter fredagens årsregnskab.

A.P. Møller - Mærsk løftes 0,9 pct. til kurs 45.320. Maersk Line og konkurrenter formåede at holde ved de store ratestigninger på ruten mellem Asien og Europa, viste SCFI-indekset fra i fredags. Asien/Europa-raterne faldt således kun 1,7 pct. på ugebasis til 1388 dollar per teu, hvilket dog fortsat betyder, at raterne på ruten er ca. 29 pct. højere i forhold til samme tidspunkt i fjor.

Indekstunge Novo Nordisk ligger 0,8 pct. højere i kurs 804,5, og aktien fortsætter dermed den flotte udvikling siden regnskabet for fjerde kvartal.

Vestas falder 0,2 pct. til kurs 56.  Vindmølleproducenten har mandag indgået en fast og ubetinget ordre på 132 vindmøller på hver 3 MW til et projekt i Mexico. Kunden er Mareña Renewables, og selskabet har tidligere været ude med meldinger om, at det ville anvende Vestas-møller til projektet. Yderligere er Topchefen Ditlev Engel sikker på, at han vil beholde sit job, også efter at en ny bestyrelse er blevet valgt på den kommende generalforsamling, skriver Financial Times. Ditlev Engel har ifølge Financial Times allerede mødtes med den kommende bestyrelsesformand Bert Nordberg, og topchefen fortæller, at bestyrelsen er meget opsat på at få gennemført den nye strategi så hurtigt som muligt, og at den har bedt Ditlev Engel sørge for, at dette sker.

DSV ligger 0,2 pct. lavere i kurs 131,7. Den tyske konkurrent DHL vil oprette tre nye FTWZ's (Free Trade Warehousing Zone) i Indien og øger derved lagerkapaciteten og ser ud til at udvide sit fodfæste på det indiske marked. DSV er til stede i 11 af Indiens større byer.

Royal Unibrew ligger mandag over middag med en stigning på 3,1 pct. til kurs 395. Nykredit sænker anbefalingen på Royal Unibrew til neutral fra outperfom, hvilket sker som følge af en stærk kursperformance men på trods af et solidt regnskab. Den stærke kursudvikling har ifølge analytiker Ricky S. Rasmussen bragt kursen tæt på finanshusets Fair Value på 403 kr. per aktie.

D/S Norden ligger uændret i kurs 161,5. Selskabet har fået lidt interessant nyt fra Shipping Corporation of India, der fortsætter med at sælge ud af sin flåde, efter at yderligere to tørlastskibe med en kapacitet på henholdsvis 47.000 og 33.000 er blevet solgt fra, skriver shippingmediet Asiasis. 

Udgivet af: lp@netposten.dk

Seneste nyheder