Aktier/middag: Novo og Mærsk trækker C25 ned trods GN i topform

Udgivet den 02-05-2024  |  kl. 11:37  |  
Aktie tabel

GN har torsdag fuld fart på, efter at høreapparatproducenten har fremlagt et regnskab, der med længder oversteg markedets forventninger.

Der har da også været fart over feltet torsdag, hvor hele syv C25-selskaber foreløbigt har gjort status for første kvartal.

Også Pandora er med på den grønne gren torsdag ved middagstid, da smykkeproducenten ligeledes kunne fremvise en stærk udvikling i første kvartal og sågar en opjustering.

De pæne stigninger kommer dog til kort, da C25-indeksets mastodonter Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk har fremlagt regnskab - endda med opjusteringer, men uden samme positive modtagelse.

C25-indekset viger ved 11.30-tiden med 0,6 pct. til 1882,82.

Uden for de danske grænser var der onsdag nyt fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der afsluttede sit rentemøde for maj uden større ståhej.

- Der var mødet i Federal Reserve i går aftes, som der var en del stemning omkring, men det blev lidt en fuser. Det gik meget i tråd med, at markedet har skubbet rentenedsænkninger længere ud i horisonten, og det bekræftede Federal Reserve, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til MarketWire.

- Men så fjernede de måske bekymringen helt om, at nogen har talt om, hvorvidt næste bevægelse kunne blive en renteforhøjelse, og det tog formand Jerome Powell helt af bordet, fortsætter han.

Kommentarerne blev indledningsvist mødt med stigninger, men de gik sidenhen i sig selv. Tilbage venter ugens makroøkonomiske klimaks i form af den amerikanske beskæftigelsesrapport for april.

GN MED TOCIFRET PLUS

GN har torsdag indtaget toppen af det danske C25-indeks, efter at selskabet har fremvist et regnskab for første kvartal, der på alle hovedpunkter var langt bedre end ventet.

På divisionsbasis var der positive overraskelser fra Hearing og Enterprise, mens Gaming-forretningen skuffede. Konklusionen var en omsætning over forventning, der også på driftsposten og overskuddet slog igennem.

Aktien stiger 11,2 pct. til 207,30 kr.

Med i toppen glimter Pandora, der har løftet sine forventninger til væksten i 2024 efter et første kvartal over forventning.

Smykkeproducenten venter nu en organisk vækst på 8-10 pct. fra tidligere 6-9 pct. I første kvartal var den organiske vækst 18 pct. mod ventet 11 pct.

Aktien øger 5,6 pct. til 1143,50 kr.

HÅRD MEDFART TIL MÆRSK

Mærsk får omvendt en ublid modtagelse for sit regnskab for første kvartal, der ellers indeholdt en oppræcisering af forventningerne.

Præciseringen var dog i høj grad ventet i markedet, og midtpunktet for prognosen om et driftsresultat, EBITDA, på 4-6 mia. dollar er fortsat lidt i underkanten af konsensus på 5,2 mia. dollar.

Mærsks B-aktie bakker 4,7 pct. til 9626 kr.

Novo Nordisk gør selskab i den nedre ende af C25. Medicinalgiganten er ligeledes regnskabsaktuel torsdag, og også her har der været tale om en løftet prognose.

Der ventes nu en salgsvækst i lokal valuta på 19-27 pct. og en EBIT-vækst i lokal valuta på 22-30 pct. Der var tidligere ventet henholdsvis 22-30 pct. og 21-29 pct. Også vækstforventningerne i kr. er løftet.

Opjusteringen er dog i store træk drevet af engangseffekter, og samtidig var der for salget af Novos storsællert Wegovy tale om et resultat under markedets forventninger. Omvendt var salget af diabetesmidlet Ozempic bedre end ventet.

Aktien falder 2,2 pct. til 877,90 kr.

Værst går det dog ISS med et fald på 5,8 pct. Servicekoncernens regnskab var i første kvartal ellers bedre end ventet af analytikerne målt på den organiske vækst.

- Nogen havde måske håbet på noget konkret om Deutsche Telekom-sagen, hvor der er nogle tilgodehavender, der ikke er faldet på plads, siger Martin Munk.

GRØN DUO GÅR HVER SIN VEJ

Vindmølleproducenten Vestas oplevede en dårligere udvikling end ventet i årets tre første måneder, der generelt er kendetegnet ved at være et mindre kvartal.

I kvartalet solgte Vestas færre møller, men dog til højere priser.

Aktien sætter sig 4,4 pct. til 178,55 kr.

Modsat stiger Ørsted 1,9 pct. til 388,90 kr. efter sit regnskab, hvori et driftsresultat over forventning og et overskud på bundlinjen fremvises.

Tilbage udestår regnskabet for Genmabs regnskab for første kvartal, der først offentliggøres klokken 17. De seneste uger har selskabet dog fået nyt om salget af blandt andet Darzalex, der lige netop slog forventningerne.

Aktien falder 0,1 pct. til 1963 kr. inden offentliggørelsen.

Uden for eliteindekset har også Alm. Brand sat punktum for sit første kvartal med et regnskab, der var noget bedre end ventet. Selv om der var tale om et vådt og stormfuldt kvartal, opvejede præmiestigninger og nye kunder sammen med gunstige finansmarkeder.

Det har fået forsikringskoncernen til at hæve sine forventninger til investeringsresultatet og resultatet før skat i 2024 med 100 mio. kr. til henholdsvis 350 mio. kr. og 1630-1830 mio. kr. Resten af forventningerne er fastholdt.

Alm. Brand stiger 6,2 pct. til 12,85 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯