Aktier/tendens: Coloplast kan gå baglæns i ventet grøn start

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 08:31  |  

Coloplast kan gå mod strømmen i en ellers ventet positiv start på tirsdagen, da medicokoncernen har leveret et lidt svagt regnskab og en mindre nedjustering af vækstprognosen i danske kr.

Øget tillid til at næste træk for den amerikanske centralbank er en rentenedsættelse, understøttede aktierne på den anden side af Atlanten mandag, og den gode stemningen er fortsat i Asien natten til tirsdag.

Futuren for det tyske DAX-indeks, der normalt er et godt barometer for udviklingen herhjemme, ligger med en stigning på 0,2 pct.

COLOPLAST LEVERER LILLE NEDJUSTERING

Coloplasts regnskab for det forskudte andet kvartal viser en svagere end ventet omsætningsudvikling til 6,59 mia. kr. fra 6,06 mia. kr. og mod ventet 6,69 mia. kr.

Til gengæld er den organiske vækst på 8 pct. lidt bedre end analytikerkonsensus på 7,6 pct., mens indtjeningen hænger cirka 3 pct. under konsensus målt på bundlinjen.

Coloplast fastholder sine forventninger til både den organiske vækst og overskudsgraden, men nedreviderer skønnet for den rapporterede vækst i danske kroner på grund af valutamodvind.

Aktien endte mandag med en stigning på 1,5 pct. i 872,60 kr.

GN, der mandag steg 4,2 pct. til 208,40 kr., er tirsdag i søgelyset med nye langsigtede finansielle mål, der er leveret i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag.

GN ser en organisk vækst på 5-8 pct. i 2025-28, mens EBITA-marginen ses ramme 16-17 pct.

GUBRA OPJUSTERER FORVENTNINGERNE

Gubra, der mandag steg 3 pct. til 309 kr., løftede sent mandag forventningerne til sin kontraktforskningsforretning med reference til særligt fedmeområdet som den primære vækstdriver.

Forventningerne til omkostningerne i forsknings- og partnerskabsforretningen er også løftet som følge af udgifter forbundet med UCN2-midlet inden for sundt vægttab, da Gubra har besluttet sig for en præklinisk sikkerhedsundersøgelse og at fremskynde investeringer i forskningen af Amylin for at afkorte udviklingstiden.

Regnskabet for første kvartal, der er præsenteret tirsdag morgen, viser stigende omsætning og reduceret underskud.

Fra den anden side af Atlanten skuffede Noble, der er børsnoteret i både USA og Danmark, i sit første kvartal på indtjeningen, selv om omsætningen var bedre end ventet.

Borerigselskabet, der i sin tid overtog Maersk Drilling, holder samtidig fast i sin prognose for hele året.

Noble-aktien endte mandag med et plus på 1,9 pct. i 316,50 kr.

Lidt længere ud blandt sidepapirerne har it-selskabet Trifork gentaget forventningerne til trods for en start på året, der er præget af lavere aktivitetsniveau og stoppede kundeengagementer.

Trifork lukkede mandag med en stigning på 2,9 pct. i 122,20 kr.

KURSMÅLSNYT

To af sidste uges kursraketter har fået løftede kursmål, hvor vaccineselskabet ALK-Abelló har fået sat kursmålet op til 144 kr. fra 120 kr. af finanshuset Jefferies, der dog gentager anbefalingen hold.

Yderligere har Netcompany fået sat sit kursmål op med 15 kr. til 215 kr. af Barclays, der gentager den negative anbefaling "undervægt".

Begge selskaber steg markant fredag efter opløftende regnskaber, og mandag fortsatte opturen med et plus på 2,4 pct. til 152,40 kr. for ALK og 4,2 pct. til 292 kr. for Netcompany.

Pandora, der mandag steg 0,5 pct. til 1114,50 kr., har fået løftet sit kursmål hos RBC til 1050 kr. fra 900 kr. Finanshuset gentager dog den negative anbefaling "underperform".

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯