Alm. Brand Henton - Rente- og Valutakommentar

Udgivet den 10-09-2007  |  kl. 08:55  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Alm. Brand Henton dagens kommentarer til markedet:

Obligationer:
Markedet forholdt sig i ro op til dagens store begivenhed, som var Non-farm Payrolls fra USA. Forventningerne lå på 92.000 nye jobs, mens det faktiske tal afspejlede negativ jobvækst med et fald på 4.000 jobs. Dette er det første fald Non-farm Payrolls i fire år. Renterne styrtdykkede som følge heraf.

Valuta:
Nikkei er i øjeblikket nede med 2,22%, efter vi fik skuffende reviderede japanske BNP tal. Vi var advaret på forhånd, fordi vi tidligere har fået en rapport, der pegede i samme retning, og forventningerne var justeret ned til -0,2% for andet kvartal. Tallet kom dog ud endnu lavere på -0,3%. Yennen er i løbet af natten svækket lidt igen over for euro, efter den massive styrkelse, vi så i fredags oven på NFP.
Fredagens helt store chok var fredagens negative tal for Non-Farm Payrolls. På trods af, at markedet havde nedjusteret deres forventninger efter den svage ADP rapport, viste tallet, at der forsvandt 4000 arbejdspladser i august måned. Investorerne solgte ud af dollaraktiver, og EURUSD røg op mod de 1,3800 og ligger nu i 1,3780.
Som med yennen så vi en kraftig styrkelse af schweizerfrancen oven på den skuffende arbejdsmarkedsrapport fra USA. Det var frygt for global vækstafmatning og højere risikoaversion, som var årsag til udviklingen. Der er rentemøde i Schweiz sidst på ugen.
Pundet er lidt svækket over for euro og ligger nu i 0,6788.
Fredag bød på en svækkelse af både den svenske og norske krone. I denne her uge får vi en lang række vigtige nøgletal fra Skandinavien. Her til morgen kommer der CPI tal fra Norge, og de tilsvarende tal for Sverige får vi i morgen.

Udgivet af: NPinvestordk