Annonce-indtægterne på internettet går i den rigtige retning

Udgivet den 18-04-2002  |  kl. 13:34  |  

De samlede annonce-indtægter for den danske internet medie branche steg i 4. kvartal 2001 til 43,2 mio. kr., hvilket var en stigning på 2,1 mio. kr. i forhold til kvartalet før. I forhold til samme kvartal året før er der tale om en stigning på 3,5 mio. kr.

Det viser FDIMs (Foreningen af Danske InternetMedier) markedsstatistik for de danske internet medier for 4. kvartal. Statistikken er samtidig den eneste, der er baseret på en opgørelse af den reelle omsætning hos hver af de danske internet medievirksomhederne, og dermed ikke på gisninger og prognoser.

De samlede annonce-indtægter for hele 2001 blev på 178 mio. kr., hvilket er 23 mio. kr. mindre end i 2000.

- Annoncepriserne på internettet ligger på et lavt niveau, men vi håber, det nu er ved at slå igennem i efterspørgslen, siger FDIM-formand Christian Peytz.

Stigningen i 4. kvartal kommer til trods af 11. september, hvilket er meget positivt. De nye annonceformater er med til at gøre internet til et reelt alternativ eller supplement til de andre medier når det kommer til branding og produktmarkedsføring.

Markedsstatistikken er udarbejdet af internet mediernes branche forening FDIM (Foreningen af Danske Internet Medier), der igennem længere tid har indsamlet de faktiske omsætningstal fra medlemsvirksomhederne. Således at FDIM nu er i stand til at offentliggøre meget præcise tal for medieforbruget på internettet i Danmark.

Udgivet af: NPinvestordk