Asien: Investorer følger op på Wall Street-kursfald

Udgivet den 14-02-2024  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder falder onsdag og følger op på gårsdagens udsalg på Wall Street. Udsalget blev katalyseret af den amerikanske inflationsrapport, der skød ethvert håb om en hurtig rentenedsættelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, godt og grundigt ned.

De dæmpede udsigter til en rentenedsættelse fra Federal Reserve styrker dollar, og sender japanske yen i torvene, mens de japanske myndigheder rasler med interventionssablen.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,8 pct.

I Tokyo er usikkerheden i højsædet. Den markante svækkelse af yen som normalt er en velkommen gave til de store eksportvirksomheder, øger frygten for indgriben fra myndighedernes side.

- Nogle af de seneste hurtige bevægelser er i overensstemmelse med fundamentale forhold, men nogle er klart spekulative. Jeg mener, at sidstnævnte ikke er ønskværdige, sagde vicefinansminister for internationale anliggender Masato Kanda onsdag morgen i Tokyo.

Nikkei 225 falder 0,9 pct. og Topix-indekset dropper 1,4 pct.

De finansielle markeder på det kinesiske fastland er fortsat lukket for det kinesiske nytår, men markedet i Hongkong er tilbage onsdag, hvor Hang Seng-indekset stiger beskedne 0,2 pct.

Lige før nytårsferien udskiftede de kinesiske myndigheder chefen for finanstilsynet med en værdipapir-veteran, der har ledet Shanghai Stock Exchange og er kendt for sin hårde linje.

Sideløbende har de kinesiske myndigheder annonceret en række foranstaltninger for at hjælpe de vigende aktiemarkeder, efter at indenlandske aktier faldt til et femårigt lavpunkt tidligere på måneden.

Men indtil videre har myndighedernes tiltag ikke været i stand til at vende stemningen på de kinesiske markeder.

- Markedsstemningen er fortsat noget skeptisk over for kinesiske aktier, hvor værdiansættelser virker attraktive sammenlignet med historiske niveauer og i forhold til bredere globale markeder, siger aktiechef William Fong fra Barings i Hongkong ifølge AFP.

I Singapore ligger Strait Times-indekset med fald på 0,4 pct. og i og Seoul dropper Kospi-indekset 1,1 pct., men ASX-indekset på børsen i Sydney står til at afslutte dagen med et tab på 1,0 pct.

Markedet i Taipei er lukket.

De amerikanske aktiefutures indikerer marginale kursfald på under 0,1 pct. i de tre store aktieindeks, når handlen starter i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,9
Topix -1,4
Hongkongs Hang Seng +0,2
China Shanghai Composite Lukket
China CSI 300 Lukket
Taiwan Taiex Lukket
Sydkoreas Kospi -1,1
Indiens BSE Sensex -0,9
Singapores STI -0,4
Sydney ASX 200 -1,0

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯