Brøndby stiger 14 pct. efter Bjerregaards exit

Udgivet den 23-07-2012  |  kl. 09:05  |  

Brøndbys mangeårige frontfigur Per Bjerregårds afgang som bestyrelsesformand mødes mandag morgen med et markant kurshop i aktien.

Brøndby-aktien ligger efter tre minutters handel til en stigning på 14 pct. til kurs 12. Dermed fjerner aktien sig fra det laveste niveau siden 1996 - kurs 9,95 kr., der blev nået i slutningen af juni. Det er samtidig den største stigning i aktien på en enkelt børsdag siden november 2011.

Brøndby meddelte lørdag, at Per Bjerregaard træder tilbage med øjeblikkelig virkning, og at Sten Lerche er konstitueret formand. Per Bjerregaard forklarer udtrædelsen af bestyrelsen med, at uro, rygter og myter om hans person i medierne har påvirket klubben uheldigt. Han håber nu, at hans afgang kan sikre den nye ledelse arbejdsro.

Professor ved Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, Anders Drejer, mener, at Per Bjerregaards afgang vil efterlade Brøndby i et kæmpe tomrum, da han har været synonym med klubben.

- Bestyrelsen skal træde til nu og finde ud af, hvad der er op og ned, og hvordan man kan komme videre. Det er en ubehagelig situation, der stiller voldsomme krav til den siddende bestyrelse, forklarer han.

Brøndby nedjusterede forventningerne til 2012 i midten af maj og advarede ved samme lejlighed om, at den kunne blive behov for at styrke koncernens likviditet i de kommende måneder. Måneden efter - 12. juni - skiltes Brøndby med administrerende direktør Jan Lockhart, der fik mindre end halvandet år på posten. Tommy Sommer Håkansson blev ved den lejlighed konstitueret som administrerende direktør.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk