DSV-topchef Jens Bjørn Andersen fratræder næste år

Udgivet den 18-10-2023  |  kl. 09:28  |  
Arkiv: Foto

DSV's administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, fratræder 30. september 2024 sin toppost i den danske logistikgigant.

Rollen som topchef overtages af nuværende driftsdirektør, Jens H. Lund.

Det oplyser DSV i en børsmeddelelse onsdag.

- Bestyrelsen vurderer, at det nu er det rigtige tidspunkt at igangsætte videreførelsesplanen og offentliggøre Jens Lund som kommende administrerende direktør, siger bestyrelsesformand Thomas Plenborg.

- Jens Bjørn har indvilget i at fortsætte som koncerntopchef indtil september 2024 for at sikre en god overgang og kontinuitet i seniorledelsen, fortsætter han.

Jens Bjørn Andersen vil ved sin fratræden have været administrerende direktør i DSV i 16 år. Den kommende topchef, Jens Lund, har været direktionsmedlem i DSV siden 2002 - først som finansdirektør, herefter driftsdirektør og nu snart administrerende direktør.

- Bestyrelsen er overbevist om, at Jens Lund er den rette person til at drive DSV's fortsætte vækststrategi og videreudvikle vores globale netværk, kundeløsninger og digitale infrastruktur, siger bestyrelsesformand Thomas Plenborg.

I meddelelsen takker Jens Bjørn Andersen bestyrelsen og medarbejderne i DSV for tiden og tilliden i stillingen som topchef.

- Jeg er stolt af de resultater, vi har opnået som et hold i DSV i mine år som koncerntopchef. Gennem store opkøb, integrationer og udfordrende logistikmarkeder har vi formået at servicere vores kunder, skabe værdi for vores aktionærer og - ikke mindst - fremmet bæredygtighed på dagsordenen.

Imens takker den kommende topchef Jens H. Lund for bestyrelsens tillid og muligheden for at lede DSV gennem næste stadie i selskabets rejse.

- Jeg har i sandhed nydt at arbejde med Jens Bjørn gennem årene, og med ham som leder er selskabet vokset baseret på stærke værdier og en unik selskabskultur. Ud fra det solide fundament vil jeg se frem til sammen med DSV-holdet at fortsætte vores vækstbane og føre os til et nyt niveau.

Topchefskiftet var øjensynligt ikke ventet i markedet, og aktien blev indledningsvist sendt ned med 4,4 pct. efter nyheden. Sidenhen har den dog rettet sig til et fald på 1,8 pct. - på linje med logistikkollegaen Mærsk - til 1197,50 kr.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯