Europa/aktier: Finans fører an i stigninger efter stærke tal fra UBS

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 12:38  |  

Der er tirsdag middag positiv stemning på aktiemarkederne i Europa, hvor det primært er regnskaberne, der sætter dagsordenen.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger ved 12.30-tiden 0,7 pct. højere efter stigninger i alle undersektorer - men med de største plusser til finans, ejendomme og it på 1,2-1,4, pct.

I finanssegmentet bidrager UBS til stigningen med et plus på 9,3 pct. efter et opløftende regnskab for første kvartal.

På bundlinjen kunne UBS fremvise et resultat på 1,76 mia. dollar, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News kun havde sat næsen op efter cirka en tredjedel i 598 mio. dollar.

De samlede indtægter på 12,74 mia. dollar var betydeligt over konsensus på 11,86 mia. dollar. Banken blev i kvartalet hjulpet af fortsat fremgang i integrationen af både formueforvaltning og investeringsbanken fra opkøbet af Credit Suisse.

Det tyske onlinehandelshus Zalando bliver samtidig belønnet for sit regnskab med et plus på 5,6 pct.

Flere finanshuse fremhæver en positiv udvikling i selskabets underliggende driftsindtjening, og aktien løftes ifølge Sydbank også af annonceringen af et tilbagekøb på 100 mio. euro af sine konvertible obligation til 2025.

På børsen i Frankfurt ligger Siemens Healthineers derimod i bunden af DAX-indekset med et fald på 4 pct. efter et regnskab for andet kvartal, hvor både omsætning og indtjening endte under forventningerne.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯