Europa/lukning: Schweizisk apotekerkæde gik mod røde tendenser

Udgivet den 15-08-2023  |  kl. 17:56  |  

Bekymringerne hos investorerne omkring det europæiske aktiemarked tårnede sig op tirsdag, hvor det derfor endte med klare kursfald over hele linjen.

I Kina viste nøgletal tirsdag morgen skuffelser i både detailsalget og industriproduktionen i juli, og det varsler skidt for fremtiden i verdens næststørste økonomi.

- Vi vurderer, at den kinesiske økonomi står over for en forestående nedadgående spiral, og det værste venter endnu. Rentesænkningen her til morgen vil kun være til begrænset hjælp, skriver analytikere fra Nomura ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig fortsatte renterne op, hvilket også presser aktierne ved at tilbyde et godt alternativ på investeringsfronten.

FTSE 100-indekset i London faldt med 1,6 pct., DAX-indekset i Frankfurt bakkede med 0,9 pct., og CAC 40-indekset i Paris satte sig 1,1 pct.

Samtidig faldt det brede Stoxx 600-indeks med 0,9 pct.

Kun 63 ud af 600 aktier i det brede indeks steg tirsdag, hvilket var en meget god indikator på dem samlede stemning.

Blandt undtagelserne til reglen om nedtur var den schweiziske apotekerkæde Galenica, der steg med 4,7 pct. til 71,10 schweizerfranc på børsen i Zürich.

Det skete, efter at storbanken UBS løftede sin anbefaling af aktien til "køb" med henvisning til en forbedring af de underliggende resultater.

Børshuset mener ikke, at de igangværende marginforbedringer hos Galenica er blevet belønnet tilstrækkeligt på børsen endnu.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯