Fredagens aviser med Novozymes, Novo Nordisk og Dong

Udgivet den 20-01-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

TRUMP SKRÆMMER VED AT BRYDE ALLE REGLER

Fredag indsættes Donald Trump som USA's 45. præsident. Sandsynligvis varsler det indledningen til en ganske ny verdensorden. Især risikoen for en meget dramatisk udvikling i Asien er høj. (Forside, side 22-23)

GARAGEFIRMA TIL 4 MIA. LADER OP TIL BØRSFEST I USA

Den eksplosivt voksende danske fintech-virksomhed Tradeshift er nu 4 mia. kr. værd. Et nyt kapitalindskud fra storbanken Santander på et ukendt millionbeløb har givet drømmen om børsen i USA luft under vingerne. (Side 6-7)

FACEBOOK-MILLIARD GIVER 800 FYNSKE JOB

Verdens største sociale medie har endelig bekræftet, at det vil opføre et enormt datacenter i Odense. Og det vil skabe hundredvis af arbejdspladser. (Side 8)

KMD TRUET AF KRAV I MILLIARDKLASSEN

ATP kræver et trecifret millionbeløb af KMD for forsinkelse. Det kommer oveni krav på 690 mio. kr. fra staten. KMD er i dobbelt pres, siger ekspert. (Side 10)

KAMPVALG I NYKREDIT MED USKØN TONE

Begge sider i valget til Nykredits repræsentantskab kæmper med at finde kandidater. Tonen er hård, siger både Nina smith og Consum. (Side 12)

SKOVMASKINER GAV TAB PÅ 170 MIO. KR. PÅ TI ÅR

Den nordjyske producent af skovmaskiner, Silvatec, har efter lang tids gispen bedt om at komme under rekonstruktionsbehandling. Selskabet har tabt 170 mi. kr. på ti år. (Side 14)

STIFTER FORTRYDER PARLØB MED FOND

Den jyske vindleverandør Hydratech Industries har været et stort problembarn for kapitalfonden BWB. Nu køber den resten af aktierne fra stifteren, der fortryder, at han blev tilbage som medejer. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

STORAKTIONÆR FREDER NOVOZYMES OG NOVO NORDISK

Novo Nordisk Fonden har som storaktionær tabt milliarder af kroner på nedturen i både Novo Nordisk og Novozymes, men det får ikke fondens formand, Sten Scheibye, til at ryste på hånden. Tilliden til de to selskaber er uforandret stor. (Forside, side 4-5)

ATP KRÆVER MILLIONBELØB FRA IT-GIGANT

ATP skærper nu tonen markant over for KMD, der er mere end 15 måneder forsinket med leverancen af et omfattende IT-system. Pensionskassen truer nu med at ophæve kontrakten og kræver en trecifret millionerstatning. (Side 3)

APPLE OG FACEBOOK SYNES OM DET DÅRLIGE DANSKE VEJR

Globale dataslugere som Apple og Facebook kan sætte grønne hakker på imageplanen og være sikre på, at der er strøm, når de tænder for kontakten, når de vælger Danmark. I går blev planer om stort datacenter i Odense fremlagt.

LAURITZ.COM OPGIVER GYLDNE VÆKSTMÅL - AKTIEKURSEN FIK ET NYT HUG

De hårdt prøvede aktionærer i Lauritz.com måtte i går notere sig endnu en skuffelse efter en større nedskrivning. Investeringsøkonom tvivler på, om selskabet var klar til at gå på børsen. (Side 7)

XI JINPING OG DONALD TRUMP FYRER OP UNDER STRIDEN OM FRIHANDEL

På dagen, hvor Donald Trump indtager Det Hvide Hus i Washington, er der ikke noget, der tyder på, at det sidste ord er sagt i handelsstriden mellem verdens mægtigste økonomier, Kina og USA. (Side 10-11)

DANSKE CHEFER MENER GRØN AGENDA TRODSER TRUMP

Den grønne dagsorden vil overleve på globalt plan med Kina som primusmotor, uanset om Donald Trump gør alvor af de mange klimabenægtende løfter eller ej, forudser en række danske topchefer. (Side 12)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

SVÆRT FOR ATP AT PRESSE MILLIARDER UD AF KMD

ATP kræver 500 mio. kr. fra it-giganten KMD som følge af et forsinket it-system. Ifølge ekspert kan tvist om skylden gøre det svært at finde en afgørelse. (Side 3)

DONG VIL SÆLGE OLIEDIVISION I ÅR

Når 2017 går på hæld, så har Dong Energy ikke længere et ben i olie- og gas-sektoren. Så klar vil konklusionen være i selskabets årsrapport, hvor Oil & Gas-segmentet præsenteres som en ophørende aktivitet. (Side 3)

TYSKE FORBRUGERE REDDER SALGET AF DANSK MODE

Tyskland skal holde sammen på den danske modebranche, når det gælder eksport. Kampen om forbrugerne syd for grænsen spidser dog til, i takt med at salget dykker på andre nærmarkeder. (Side 4)

LAURITZ.COM SKUFFER IGEN INVESTORERNE

Det går dårligere end ventet for auktionshuset Lauritz.com. Det omstridte auktionshus har nedjusteret forventningerne til regnskabet for 2016, med baggrund i lavere kommissioner end ventet. (Side 5)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯