Hartmann afnoteres - alle aktionærer får 360 kr. per aktie

Udgivet den 16-10-2023  |  kl. 15:41  |  
Arkiv: Foto

Æggebakkeproducenten Hartmanns ekstraordinære generalforsamling er lidt af et tilløbsstykke.

85 pct. af den samlede aktiekapital har meldt deres deltagelse til generalforsamlingen. Men de fleste har dog stemt på forhånd, og her har 93 pct. stemt for forslaget, lyder det fra selskabet.

Det betyder, at bestyrelsen nu sætter gang i processen med at få slettet selskabet fra fondsbørsen, oplyser Hartmann mandag eftermiddag.

- Forslaget om en afnotering er godkendt af en gyldig generalforsamling med minimum 90 pct. af stemmerne og aktiekapitalen, skriver Hartmann i en meddelelse til fondsbørsen.

Her skal dog nævnes, at Thornico, der er ledet af Hummel-rigmanden Christian Stadil, ejer 80 pct. af aktierne, efter i sidste at have købt yderligere 10 pct. fra fire institutionelle minoritetsaktionærer. Og der skulle 90 pct. af de fremmødte stemme for, at en afnotering kunne vedtages.

De fire store aktionærer, der i sidste uge valgte at sælge til Stadil, blev tilbudt 360 kr. per aktie mod det første tilbud på 300 kr. per aktie.

- Thornico vil tilbyde at købe alle aktier til 360 kr. per aktie, oplyser selskabet.

Thornico luftede for første gang sine planer om en afnotering af Hartmann den 19. september. Og her blev aktionærerne tilbudt 300 kr., hvilket vakte stor utilfredshed blandt mindretalsaktionærerne, der anså buddet for at være alt for lavt.

Det skyldtes blandt andet, at aktien dagen forinden var lukket i kurs 301 kr., mens et købstilbud ofte involverer en præmie.

Og udover de små private investorer meldte flere institutionelle investorer sig i koret af kritikere.

Efterfølgende hævede Thornico 12. oktober buddet til 360 kr., mens selskabet samtidig havde sikret sig 80 pct. af aktierne og stemmerettighederne i emballageproducenten, og det fik kritikken til at stilne af.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯