Ifølge analytiker kan SAS blive ramt af priskonkurrence, hvis Ryanair genåbner base

Udgivet den 22-08-2023  |  kl. 15:09  |  
SAS

Ryanairs indtog i Københavns Lufthavn vil skærpe konkurrencen om kunderne. Ifølge Sydbank vil det gå hårdest ud over andre lavprisflyselskaber, men SAS har efter pandemien øget sit fokus på de fritidsrejsende, og en hårdere priskonkurrence vil derfor også ramme SAS.

Det skriver Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, i en aktiekommentar.

- Selvom SAS og Ryanair i udgangspunktet adresserer ret forskellige dele af markedet for flyrejsende, betyder en højere andel af Ryanairs billige billetter i Københavns Lufthavn et skærpet prisfokus for de fritidsrejsende - og dermed en generel skærpet priskonkurrence, skriver Jacob Pedersen i kommentaren.

Sydbank fastholder anbefalingen "sælg" for SAS, efter Ryanair meddelte, at flyselskabet vil genåbne basen i Københavns Lufthavn.

- Det vil gøre indtjeningsvilkårene sværere for SAS i fremtiden, og vi forventer fortsat, at de eksisterende SAS-aktier bliver værdiløse - eller tæt på værdiløse, når SAS færdiggør konkursbeskyttelsen, skriver Jacob Pedersen.

Ryanair er kendt for at være et lavprisflyselskab med billige billetpriser. Ifølge Sydbank vil det tiltrække nye passagerer til Københavns Lufthavn, men flyselskabet vil også vinde markedsandele fra andre flyselskaber i lufthavnen.

Det er dog ikke endegyldigt, at Ryanair genåbner basen i Københavns Lufthavn, vurderer Sydbank.

- Ryanair ser frem til fortsat vækst og investering i Danmark, så snart de danske myndigheder beslutter at sænke taksterne i Københavns Lufthavn, skriver Ryanair i pressemeddelelsen, og ifølge Jacob Pedersen betyder det, at "Ryanair åbner en ladeport for alligevel ikke at etablere base ."

Ifølge Sydbank vil der komme betydelige takstforhøjelser i Københavns Lufthavn fra næste år.

- Tiden vil vise, om Ryanair lander med basefly i Københavns Lufthavn, men hvis det bliver virkelighed, kan det blive startskuddet på ret betydelige ændringer i konkurrenceforholdene, skriver Jacob Pedersen.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Shares❯