Jyske Bank: Tung på nøgletal

Udgivet den 26-02-2007  |  kl. 10:02  |  

NetPosten bringer i samarbejde med Jyske Bank kommentarer til valutamarkedet:

USD: Ovenpå sidste uge, hvor rentearbitragehandler var i fokus, kan vi se frem til en tung nøgletalsuge fra USA. Mest bemærkelsesværdig er den første revision af BNP for 4. kvartal på onsdag. Det er forventet af konsensus i markedet, at vi får en markant nedrevidering af BNP. Torsdag vil markedet rette fokus mod ISM og privatforbrugsdeflatoren ex. fødevarer og energi, som er Feds foretrukne inflationsindikator. Ud over de allerede nævnte nøgletal vil husprisindekset samt salget af både nye og eksisterende boliger blive skannet for ethvert tegn på svaghed i boligmarkedet.

Dollaren kan få en hård medfart på nøgletallene og det faktum, at store dele af Asien nu vender tilbage ovenpå deres nytårs ferie, kan endda skabe yderligere tumult. De rekordhøje købte EUR positioner på IMM kan dog hæmme yderligere svækkelse i dollaren.

Skandinavien: Fra Norge får vi kreditindikator for januar på onsdag, mens torsdagen tilbyder detailsalg så vel som arbejdsløshed. I
Sverige far vi handels- og betalingsbalance så vel som detailsalg og producentpriser på onsdag, mens torsdagen giver os BNP. Vi fastholder vores købte position i EUR/NOK, da vi venter at se EUR/NOK gå højere på denne uges nøgletal.

GBP: I fredags valgte vi at flytte vores stop i vores korts solgte position i EUR/GBP fra 68 (1088,20 i DKK) til en daglig lukning over (1110,20) som konsekvens af den seneste bevægelse under 67 (1112,70).

Udgivet af: NPinvestordk