Konkurrence om lån til Wework - men vurderingen dykker

Udgivet den 21-10-2019  |  kl. 23:50  |  

Den amerikanske kontorkoncern Wework, som i september skrottede sine børsplaner for denne omgang, er ombejlet af både japanske Softbank og amerikanske JPMorgan, som begge ønsker at træde til med frisk likviditet. Men når bestyrelsen vælger mellem de to, så er der lagt op til en solid studsning af aktionærerne, for værdien af selskabet dykker.

Det skriver The Wall Street Journal med henvisning til unavngivne kilder.

Softbank, der i forvejen er aktionær og kreditor i Wework, har tilbudt at låne koncernen 5 mia. dollar, allerede nu at investere yderligere 1,5 mia. dollar i ny aktiekapital mod tidligere planlagt næste år og samtidig købe andre aktionærer ud for 1 mia. dollar.

Hvis det sker, vil Softbank effektivt opnå kontrol med Wework, og samtidig vil det vurdere koncernen til 8 mia. dollar. Det er halvdelen af det, som man spejdede efter for bare to måneder, inden børsnotering kuldsejlede. Det er også en nærmest astronomisk forskel i forhold til de 47 mia. dollar, Wework var prissat til, da Softbank tilbage i januar købte sine seneste aktier i selskabet.

The Wall Street Journal skriver dog, at Softbank kan få konkurrence fra JPMorgan Chases side. USA's største bank var udpeget som en af de investeringsbanker, som skulle have hjulpet Wework på børsen, og banken skulle være i færd med at samle en gruppe af investorer til en lånepakke til Wework. JPMorgans udkast ser dog ud til at være dyrere og mere kompliceret, end Softbanks udspil, erfarer avisen.

Hvis Softbanks tilbud bliver accepteret, så vil den japanske bank have investeret 10 mia. dollar i Wework og lånt mere end 5 mia. dollar til koncernen. Men selskabet er altså kun 8 mia. dollar værd.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde