Mandagens aviser med FLSmidth, Flügger og IC Group

Udgivet den 06-07-2015  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

GRÆSK GYSER GIVER LANGVARIG MARKEDSURO

EU er kastet ud i en af sine største kriser nogensinde, og frygten for omfattende markedsuro er den direkte konsekvens af grækernes nej ved gårsdagens folkeafstemning. "Grækenland er på vej ud af euroen", vurderer cheføkonom Ulrik Bie fra Nykredit. Spørgsmålet er om grækerne har begået økonomisk selvmord i det dybt splittede sammenhold. (Forside, side 18-21)

FLSMIDTH SKIFTER FOKUS FOR AT FÅ STABIL DRIFT

Ingeniørselskabet inden for cement og minedrift FLSmidth kæmper med ny strategi, ny forretningsmodel og ny organisation for at blive industriens nummer ét, der kan levere overskud på driften på 10-13 pct. Det skal ske ved at udnytte lavkonjunkturen i mineindustrien til at brande FLS som virksomhedsdoktoren, der rykker ud 24/7 og løser akutte problemer i mine- og cementselskaberne. FLS stiller individuelle diagnoser, der gør selskaberne mere effektive end deres konkurrenter. (Side 6-8)

OW BUNKER VAR IKKE DET DE SELV BESKREV

Deminor, der er specialist i gruppesøgsmål, lugter guld. Konsulenthuset har sat jagten ind på det skandaliserede og konkursramte selskab OW Bunker og selskabets ejer op til børsnoteringen, kapitalfonden Altor Equity Partners. Det siger Erik Bomans, der er partner i Deminor. (Side 9)

AXCEL-PARTNERS DYREFODERFIRMA I NYT MINUS

De milde vintre presser dyrefoderfirmaet VPG. Koncernen, som er Nordens førende inden for fuglebolde og foder til hunde og katte, og som sidste år blev købt af Axcel-partner Per Christensen, får nyt underskud efter at vinteren 2014 viste sig fra den lune side. Salget er faldet med 13 pct. (Side 10-11)

UDLÅNSPLATFORME PÅ NETTET KAN BLIVE MILLIARDMARKED

Indehaveren af PP Møbler, der producerer de verdensberømte Wegner-møbler, vil ikke vente mere på sin bank. Han vil rejse penge til produktionsudvidelse over udlånsplatformen Flex Funding. Mere gennemskueligt og mere fleksibelt i forhold til at lave et lån med banken, lyder det. (Side 12-13)

BERLINGSKE BUSINESS

PFA LÆNKER KUNDERNE TIL TREÅRIGE AFTALER

Landets største pensionsselskab PFA Pension sætter treårige lænker på selskabets firmakunder. PFA står helt alene på markedet med denne praksis, som selskabet har indført på trods af, at netop binding af pensionskunder tidligere har skabt splid og diskussion i branchen og har affødt et indgreb fra Finanstilsynet. (Forside, side 4-5)

PRODUCENTFORENING RETTER BLIKKET MOD REVISOR I STOR SVINDELSAG

I den millionstore svindelsag om TV-og filmproducenters rettighedsmidler har Producentforeningen gennem sin advokat nu rejst et krav mod revisionsselskabet JS Revision for deres rolle i den eksponerede sag. (Side 7)

PENSIONDANMARK: RYANAIRS TOPCHEF TALER USANDT

Ryanair-chefen Michael O'Leary taler usandt, når han påstår, at Ryanair ikke er forpligtet af internationale konventioner. Det mener direktør hos PensionDanmark, der er gået forrest i dansk investoroprør mod Ryanair. (Side 8-9)

TELESELSKABER SAGSØGER KOMMUNE FOR DYR MASTELEJE

Danmarks første sag om de opskruede lejepriser på jord til mobilmaster og antenner skal nu afgøres ved en voldgiftsret. Det er helt sindssygt, siger Dansk Folkepartis teleordfører. (Side 8-9)

SOL OG STRAND SKRUER OP FOR IT-SATSNING

I en stadigt mere teknologisk virkelighed er også sommerhusejere nødt til at føje kundernes digitale ønsker. For feriehusudlejeren Sol og Strand har satsning på IT givet et friskt pust i varmen. (Side 11)

FLÜGGER: GENERATIONSSKIFTE OG NY DYNAMIK?

Malervareselskabet Flügger har genopretning som hovedopgave i år, efter problemer på grund af et nyt IT-system. Det langsigtede mål er stort løft i omsætningen ved organisk vækst. Flügger står også over for en udskiftning på øverste plan. Den ledende aktionær Ulf Schnack (født 1936) har været ansat i firmaet siden 1958 og er fortsat koncerndirektør. (Side 12-13)

NORDEA-KUNDER KAN HANDLE PÅ FARTEN

Nordens største bank, Nordea, tager nu konsekvensen af, at deres kunders vaner i stigende grad flytter sig fra PCen til smartphones og tablets. Generelt hiver flere og flere danskere deres smartphone eller tablet frem i stedet for PCen, når de skal online. Det gælder også bankkunder, der gerne vil tjekke kontoen eller den aktuelle status på deres investeringer. (Side 14)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

SAS ER KLAR TIL AT SATSE MILLIARDER

SAS vil investere milliarder i at etablere nye oversøiske ruter, siger Lars Sandahl Sørensen, der er ny chef for driften i det skandinaviske flyselskab. Flåden udvides med fire ekstra fly, selvom kapaciteten på den interkontinentale trafik stiger. (Forside, side 4-5)

SCHLÜTER-FIRMA KØRTE UDLÅNSVIRKSOMHED SOM SIDEGESJÆFT

Politianmeldt advokat fra Johan Schlüter Advokatfirma lånte millioner i datterselskab. Men hun var langt fra den eneste. Det viser et udkast til 2014- regnskabet fra selskabet Registrering Danmark i Slagelse. (Side 3)

GRÆKENLAND ER EN ENLIG DOMINOBRIK

Skrøbelige europæiske lande med Grækenland i spidsen hvis fald kunne tage Spanien, Portugal og Italien med sig i økonomisk ruin, har tidligere været skrækscenariet. Men i dag er den græske krise efterhånden blevet så indkapslet, at selv et totalt økonomisk kollaps ifølge flere eksperter ikke vil have en langvarig indflydelse på de europæiske markeder. (Side 10)

KINA KOMMER ATTER I RAMPELYSET

Den kinesiske vækst har vist svaghedstegn, og nye forbruger- og producentpriser kan skabe uro på aktiemarkederne. Spørgsmålet er, om Kina er på vej mod at ende som en global risikofaktor, eller om de kinesiske aktiers rutsjetur er uden konsekvenser? (Side 11-12)

IC GROUP: FREMSKRIDT MED BUMP PÅ VEJEN

IC Groups skift fra multibrand til en mere fokuseret strategi har i første omgang givet pote. Selskabet forventer en fortsat fremgang i selskabets indtjeningsevne og omsætning i de kommende år gennem vækst og styrket markedspenetration. (Side 13)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Uønsket konkurrence pressede Delivery Hero i positivt marked
17:49 Porsches indtjening ramt af sløjt salg i Kina og opdaterede modeller
17:06 Fredagens obligationer: Luften gik af renteballonen efter inflationstal
17:05 Fredagens aktier: Mærsk sejlede forrest i lettet C25 efter inflationstal
16:29 Novos ugentlige insulin skal vurderes i USA 24. maj
16:01 USA: Michigan-indekset blev revideret ned i endelig opgørelse for april
15:35 USA/åbning: Positive regnskaber tager igen fokus efter fastholdt inflation
15:26 Tesla igen i myndighedernes søgelys: Undersøger tilbagekaldelse af 2 mio. biler
14:45 Lille aktielettelse efter uændret amerikansk kerneinflation
14:44 Valuta: Svækket yen skaber bekymring - dollar holder stand efter inflationstal
14:33 USA: Privatforbruget steg mere end ventet i marts
14:32 USA: Kerneinflation holdt niveau i marts
14:17 Aktivistinvestor øger aktiepost i ombejlede Anglo-American
13:50 USA/tendens: Stærke regnskaber fra Microsoft og Alphabet løfter humøret
13:47 Amerikanske oliekæmper falder i formarkedet efter skuffende regnskaber
13:03 Shape Robotics sikrer sig ordre på 224 mio. kr.
12:32 Coloplast er overbevist om at sårplejeprodukter lever op til nye tilskudskrav i USA
12:26 Boozt-direktør ser solskin forude efter udfordrende start på året
12:18 Europa/aktier: Thyssenkrupp topper grønt marked efter håndsrækning fra milliardær
12:04 Obligationer/middag: Renten siver fortsat inden vigtige amerikanske inflationstal