Mandagens avisuddrag med Mærsk, B&O og Coloplast

Udgivet den 05-01-2015  |  kl. 07:28  |  

BØRSEN

TOPCHEFER SKRUER OP FOR FORVENTNINGERNE

Otte års investeringstørke blandt danske virksomheder er slut. Investeringerne vil rumme 200 mia. kr., og selskaber som Novozymes og Micro Matic er allerede godt i gang. Det viser en opgørelse, som bygger på en rundspørge til topchefer i virksomheder med over 50 mio. kr. i omsætning. (Forside og side 6-7)

NYE MILJØKRAV PRESSER MÆRSK

Nye miljøomkostninger på 1,2 mia. kr. tvinger A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, til at hæve priserne. Miljøomkostningerne rammer også andre danske rederier, der frygter at tabe markedsandele på konkurrenters miljøfifleri. (side 8-9).

IMPLANTATER SKAL MEDVIRKE TIL AT SIKRE COLOPLAST VÆKST

Implantater og engangsprodukter til afhjælpning af sygdomme i urinveje og kønsorganer skal sikre markant vækst i Coloplast. Andre dele af Coloplasts forretning har tredoblet sin lønsomhed, men produkter til underlivet, urologi, har ikke fulgt med, og det skal ændres nu. (side 13).

GODE UDSIGTER FOR VESTAS I ÅR

Vestas har stort vækstpotentiale efter den flotte afslutning på sidste år. Det giver bedre sikkerhed for, at aktien er en ideel investering. (Investor, side 8)

B&O KAN STIGE PÅ EVENTUELT SALG

Bang & Olufsen kan i 2015 stige på en eventuel invitation til samarbejde eller et salg efter at have fået kurssmæk sidste år. Senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i Sydbank vurderer, at det vil være positivt, hvis nogen kan bruge B&O's teknologi, brand eller dele af produktporteføljen. (Investor, side 20)

BERLINGSKE BUSINESS

KVINDER FYLDER PÅ CHEFGANGEN

Selv om langt størstedelen af administrerende direktører i Danmark er mænd, ses der en tendens til, at kvinder i stor stil ender på chefgangene lige under direktionen i store danske selskaber. Især medicinalindustrien er gode til at trække kvindelige talenter, hvor 45 pct. af Novo Nordisk ledere eksempelvis er kvinder, mens tallet i Coloplast og Lundbeck er henholdsvis 41 og 40 pct. (Forside, side 6-7)

TIDLIGERE TOPFOLK I ATEA DANNER NYT IT-SELSKAB

Fire tidligere direktører i Atea samt virksomhedens tidligere topchef er gået sammen om at købe en dansk-svensk it-leverandør for at få en bid af it-markedet. Det drejer sig om tidligere topchef Peter Trans, direktør Claus Hougesen og de to salgsdirektører Kim Holtum Schouw og Carsten Ritzau. De har i sinde at købe selskabet Informationsteknik, der blandt andet har Danske Bank som kunde. Den nye virksomhed har fået navnet 3aIT, og målet er en milliardomsætning i løbet af få år. (Side 3)

DANMARKS UNDERVISNING I IVÆRKSÆTTERI FÅR TOPKARAKTER

Ifølge det årlige iværksætterindeks GEDI er Danmark det sjette mest attraktive land for iværksættere. Undersøgelsen fortæller, at Danmark roses for sit uddannelsesniveau. I sidste skoleår mødte 18 pct. af danske elever og studerende undervisning i iværksætteri og entreprenørskab. En række nye fag og tiltag er forklaringen, og eksperter vurderer, at det kan få flere unge til at turde at starte egen virksomhed. (Side 10-11)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI

FAGFORENINGER: NU SKAL LØNMODTAGERNE TILGODESES

En stribe fagforeningsformænd fra HK, FOA, Dansk Metal, 3F, El-forbundet, NNF, Malerforbundet og Teknisk Landsforbund udtrykker i en rundspørge, at erhvervslivet har fået klart mest ud af den nuværende regerings reformer. Det har givet de bedst stillede en række fordele, mens de svage er blevet endnu svagere. Derfor er det nu tid til at vende fokus mod lønmodtagerne, lyder meldingen fra tre lokalformænd, som Jyllands-Posten har talt med. (Forsiden og side 4-5)

2014 KAN BLIVE REKORDÅR FOR PASSIVE INVESTERINGER

Investorer verden over har i den grad stigende interesse i såkaldte passive investeringer, der følger et markeds udvikling frem for enkeltaktivers. Og 2014 tegner til at blive et rekordår for investeringer i passive aktiver. Det viser en analyse fra verdens største kapitalforvalter, Blackrock. Ved udgangen af november sidste år var der investeret mere end 2750 mia. dollar i såkaldte ETP'er (Exchange Traded Products) i løbet af året, og det er noget mere end året før. En analytiker hos Morningstar peger på, at investorerne er blevet mere omkostningsbevidste. (Side 9)

ANALYTIKERE: INVESTORER KAN SE FREM TIL AFKASTDYK I 2015

Efter flere ganske solide år på aktiemarkederne kan investorerne se frem til lavere afkast end hidtil i 2015, vurderer flere markedsaktører. Derfor skal forventningerne skrues ned, lyder vurderingen. En af forklaringerne er ifølge Formuepleje, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sidste år stoppede sine støtteopkøb af obligationer, der ellers sendte masser af penge ud i markedet. (Side 10)

/ritzau/FINANS

Frederik Hagemann-Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯ 

Seneste nyheder

10:49 ALK's topchef om optimeringsplan: Skal sikre råderum til investeringer og bedre bundlinje
10:12 Danske banker skovlede penge ind i 2023 - overskuddet steg med 30 mia. kr.
10:09 Obligationer/åbning: Renten siver let før jobrapport fra USA
09:54 NKT får indledt dækning af Barclays med negativ anbefaling
09:35 ALK's topchef om regnskab: Vi er superglade for fantastisk fint kvartal i Europa
09:16 Aktier/åbning: Danske Bank til bunds i rød åbning på ny stor regnskabsdag - ALK stikker af
09:12 Novonesis-finansdirektør ser selskabet nå i land med 2024-mål trods blød start
09:11 Danske Bank trækker solidt overskud i land i ellers fortsat usikker økonomi
09:08 Netcompanys topchef: Uden påskeeffekten ligger marginen over prognoseintervallet
08:55 Råvarer: Oliepriserne stabiliserer sig og går mod et ugentligt fald
08:35 Norsk storbank spår stor kursstigning i ALK oven på voldsom vækst i europæisk tabletsalg
08:29 Aktier/tendens: Danske Bank, Novonesis og ALK indtager rampelyset på ny stor regnskabsdag
08:17 Netcompanys indtjeningen overraskede positivt i første kvartal - vinder ny kontrakt
08:12 ALK-Abelló får løftet anbefaling til "køb" fra "hold" hos Nordea
08:03 Danske Banks topchef: Vi fortsætter med stabile og tilfredsstillende resultater
07:45 Danske Bank går et gear op på bundlinjen - renteindtægter skuffer
07:43 Netcompany overrasker positivt på driften i første kvartal men omsætning skuffer
07:17 Obligationer/tendens: Rente kan tikke let ned før jobrapport
07:10 Svitzer får indledt døkning med en købsanbefaling af Citi
07:02 Asien: Stigninger over alt mens investorerne i Japan og fastlands Kina er fraværende