Mandagens danske avisuddrag med Falck, PKA og Novo

Udgivet den 01-09-2014  |  kl. 07:11  |  

BØRSEN:

VESTAGER KLAR TIL AT LØSNE EU'S ØKONOMI:

Som nyslået EU-kommissær er Magrethe Vestager parat til at slække på de økonomiske krav til EU's medlemslande. Det skal hjælpe landene ud af den langvarige krise. (Forside og side 2,4, 6-11)

HOLLÆNDERE BRYDER FALCKS DOMINANS

Redningskoncernen Bios udfordrer nu for alvor Falcks dominans på det danske marked. Det sker med ambitioner om at overtage ambulancekørsel fra Falck i resten af Danmark efter at have vundet en kamp i Region Syddanmark. (Side 12-13)

MÆLKEPRISDYK ÅBNER FOR VÆKST I ARLAS GULDÆG

De styrtdykkende mælkepriser, der er resultatet af russiske sanktioner mod vestlige fødevarer, kan blive en gylden mulighed for Arlas ingrediensforretning. (Side 14-15)

BERLINGSKE BUSINESS:

FINANSKÆMPER SÆTTER SIG PÅ TOPADVOKATERNE

Det er ofte ikke muligt for private eller små virksomheder at hyre de bedste advokater i riget. Topfolkene er nemlig allerede fuldt booket af de store finanskæmper. Det er et stort problem, mener en juraprofessor. (Forside og side 6-7)

PKA I MAGTKAMP MED STORBANKER OM SKANDALESELSKAB

Der er optræk til storkamp mellem pensionsselskabet PKA og fem store danske banker. Stridens kerne er det skandaleombruste selskab Genan. Slaget mellem PKA og bankerne vil afgøre om Genan overlever eller må lukke. (Side 4-5)

NOVOS MILLIARDOPKØB VIL STYRKE DANSK LIFE SCIENCE

Novo-gruppens vækst gennem opkøb til milliarder er en stor fordel for dansk life science, mener Medicon Valley Alliance. Og det selv om opkøbene finder sted i udlandet. (Side 8-9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV & ØKONOMI:

FLERE DANSKERE VIL FLYVE FRA HAMBORG

Flere og flere danskere vælger at tage syd for grænsen og flyve fra Hamborg. I år ventes 300.000 danskere, et rekordstort antal, at flyve fra Hamborgs lufthavn. (Forside og side 6)

FINANSTILSYNET REVSER PENSIONSKASSER

Finanstilsynet langer ud efter de danske pensionsselskaber med en kritik af deres risikohåndtering. Den intensive jagt på afkast får pensionskasserne til at løbe lidt for store risici, mener tilsynet. (Forside og side 4-5)

ALDRIG FØR HAR DANSKERNE HAFT SÅ MEGET UBETALT GÆLD

Trods et lille fald i antallet af danskere i registret over dårlige betalere, RKI, fortsætter den samlede ubetalte gæld med at stige. 17,3 mia. kr. har danskerne nu i misligholdt gæld. Det er det højeste tal, RKI nogensinde har registreret. (Side 2)

2018 TRUER STATSLÅNSBANKER

2018 kan blive et afgørende år for banker med statslån, såsom Danske Andelskassers Bank. I 2018 er der nemlig deadline for de statslige lån gennem bankpakkerne. (Side 8)

/ritzau/FINANS

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk