Mandagens internationale avisuddrag med Uber, GE og Emirates

Udgivet den 13-11-2017  |  kl. 08:01  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

SELSKABER BROKKER SIG OVER NY SKATTEREFORM I USA

Flere selskaber opruster til kamp mod den amerikanske regerings skattepolitik. De seneste to uger har et udspil til en ny skattereform været undervejs, og det har udløst stor panik blandt flere selskaber. De frygter, at det i fremtiden vil blive vanskeligere at købe og sælge amerikanske virksomheder, og udenlandske investeringer kan blive skræmt væk. (PRIVATE EQUITY FIGHTS BACK ON US TAX REFORMS)

AMERIKANSKE STORBANKER UDSKYDER UDFLYTNING TIL EFTER BREXIT

Morgan Stanley, Citigroup og Bank of America vil ikke flytte arbejdspladser og kapital ud af Storbritannien før brexit. Storbankerne vil i stedet forberede sig på en blød overgang til brexit ved at lede sine europæiske aktiviteter gennem britiske filialer i London, indtil de har fundet nye europæiske hovedkontorer i andre EU-lande. (US BANKS "STOP GAP" BREXIT PLANS SET TO RETAIN LONDON JOBS)

TAIWAN BESKYTTER SIG MOD HACKING FRA KINA

Regeringen i Taiwan har investeret massivt i teknologi, der kan forsvare landet mod cyberangreb fra Kina. I løbet af de seneste to år har der været alvorlige brud på landets datasikkerhed, der har givet kineserne adgang til statsansattes konti. (TAIWAN BOOSTS CYBER DEFENCES AGAINST THREAT FROM CHINA)

LEDELSEN I UBER HAR BEGRAVET STRIDSØKSEN OG INDGÅR AFTALE MED SOFTBANK

Ubers tidligere administrerende direktør, Travis Kalanick, og Benchmark, der er et af selskabets storaktionærer, har løst den konflikt, der hidtil har stået i vejen for en stor investering på 10 mia. dollar fra det japanske konglomerat Softbank. Handlen blev underskrevet søndag. (UBER-SOFTBANK DEAL MOVES AHEAD AFTER KALANICK TRUCE)

STORE BRYGGERIER VIL SLUKKE TØRSTEN I VIETNAM

Heineken, Carlsberg og andre store bryggerier har fået øje på det vietnamesiske ølmarked, efter at Vietnams regering har besluttet at slippe ejerskabet af de to kæmpebryggerier Habeco og Sabeco. En analytiker fra Bernstein vurderer selskabernes værdi til henholdsvis 1,1 mia. dollar og 5,3 mia. dollar. I Vietnam bliver der hvert år drukket omkring 4,1 mia. liter øl. (MULTINATIONALS WORK UP A THIRST FOR VIETNAM'S BEER)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

GENERAL ELECTRIC VIL RETTER FOKUS PÅ TRE FORRETNINGSDIVISIONER

Mandag vil General Electrics administrerende direktør, John Flannery, løfte sløret for selskabets nye strategi. Det 125 år gamle konglomerat ventes at fokusere på sine tre største divisioner inden for flyproduktion, energi og sundhedsydelser. (GE'S NEW CHIEF SETS FOCUS ON THREE KEY UNITS)

WALMART SKRUER PRISEN OP PÅ NETTET

Den amerikanske supermarkedskæde Walmart sælger udvalgte husholdningsvarer dyrere på nettet end i fysiske butikker. Prisstigningerne på blandt andet tandbørster og hundemad er justeret til at matche rivalen Amazons prisleje. De højere online priser skal derudover lokke flere kunder ind i Walmarts supermarkeder. (NOW FEATURED ON WAL-MART'S WEBSITE: HIGHER PRICES THAN STORES)

EMIRATES DROPPER AIRBUS TIL FORDEL FOR BOEING

Søndag købte Emirates Airlines 40 fly af Boeing til en værdi af 15 mia. dollar. Emirates Airlines har tidligere haft en længerevarende kontrakt med den europæiske flyproducent Airbus, som måtte se sig slået ud af konkurrencen om den nye kæmpeordre til fordel for Boeings Dreamliner-fly. Emirates Airlines er verdens største flyselskab målt på international trafik. (EMIRATES AIRLINE ORDERS 40 BOEING 787 DREAMLINERS)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

JACKPOT TIL BET365S BRITISKE TOPCHEF

Grundlæggeren af den virtuelle bookmaker Bet365, Denise Coates, gav sig selv en årsløn på 217 mio. pund i 2016. Dermed er hun den topchef i Storbritannien, der tjener den højeste løn. (BET365 CHIEF DENISE COATES PAID HERSELF 217M POUNDS LAST YEAR)

TO STORE BRITISKE SUPERMARKEDER ER TÆT PÅ FUSION

Den britiske dagligvareforretning Co-op er tæt på at overtage konkurrenten Nisa for 143 mio. pund. Ifølge talspersoner, der er bekendte med forhandlingerne, er der ikke garanteret opbakning til virksomhedsovertagelsen fra 75 pct. af Nisas aktionærer. Mandag vil den afgørende afstemning blive afholdt. (CO-OP TAKEOVER OF NISA FACES RESISTANCE BEFORE CRUNCH SHAREHOLDER VOTE)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

LIDL HAR VOKSEVÆRK I STORBRITANNIEN

Lidl forbereder sig på en travl jul og har derfor åbnet et nyt distributionscenter i Storbritannien til 55 mio. pund. Distributionscentreret har skabt 500 nye arbejdspladser, som skal være med til at øge Lidls ekspansion på det britiske marked. (LIDL CREATES 500 NEW JOBS WITH OPENING OF 55M POUND EXETER DISTRIBUTION CENTRE)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

KRIG BLANDT KRYPTOVALUTAER

Der er dømt borgerkrigslignende tilstande i kryptovalutamiljøet. Udbrydere har forsøgt at få kontrol over bitcoin og erstatte den oprindelige digitale valuta med den såkaldte "bitcoin cash". (BITCOINMILJØET PÅ RANDEN AV BORGERKRIG)

/ritzau/FINANS

Ditte Rieland Hansen

Seneste nyheder

17:51 Europa/aktier: Kæmpe stigning til tysk madleveringstjeneste
17:31 USA hæver told på kinesisk import som elbiler og stål
17:09 Tirsdagens aktier: Genmab til tops på Novo-forsøgsdata i svagt positivt C25
17:01 Tirsdagens obligationer: Rentehop op til vigtige tal onsdag
16:43 Amerikansk centralbankchef holder rentenedsættelse ud i strakt arm
15:49 USA/åbning: Positiv åbning - meme-aktier hamrer fortsat op
15:42 Tørlastindeks falder 3,5 pct. til 1993 point
15:29 Unibrew-topchef efter kritik af flad indtjening: Vi har måske kommunikeret for meget
14:48 Rovsing melder om højere omsætning og drift efter større robusthed
14:48 USA/tendens: Pilen peger nedad efter prisrapport
14:47 Vestjysk Banks overskud stiger med 36 pct. - erhvervskunder og højt renteniveau bag vækst
14:33 Amerikanske producentpriser steg mere end ventet på månedsbasis i april
14:29 Valuta: Britisk centralbanks cheføkonom ser mulig rentenedsættelse til sommer
13:56 Dantax øger bundlinje og omsætning i regnskabsårets første tre kvartaler
12:08 Europa/aktier: Damp under tysk madleveringstjeneste i tilbageholdende marked
11:45 Obligationer/middag: Urolig rente frem mod amerikanske inflationstal
11:32 Aktier/middag: Genmab i hopla på Novo-data - Ambu ramt af gevinsthjemtagning
11:25 Novos potentielle blødermedicin er stærkt konkurrencedygtig mener amerikansk storbank
10:42 Meme-aktierne Gamestop og AMC ser ud til at fortsætte opturen
09:48 Svitzer får tirsdagens tredje købsanbefaling