Medarbejderblad - Danisco: Internationaliseringen fortsætter

Udgivet den 26-06-1998  |  kl. 11:32  |  

København--26. juni--NetPosten--Alf Duch-Petersen, adm. direktør i Danisco, fortæller til Daniscos medarbejderblad "Magasinet", at vælgernes ja til Amsterdam-traktaten er en ubetinget fordel for Danisco.

- 80 pct. af vores omsætning stammer fra lande i EU. Derfor er det væsentligt, at Danmark forbliver en aktiv partner i EU, siger Alf Duch-Petersen. Han mener endvidere, at den kommende udvidelse med de øst- og centraleuropæiske lande giver basis for yderligere internationalisering.

- Vi fortsætter vore igangværende planer for aktiviteter i de nye medlemslande. Udvidelsen tilfører ca. 100 millioner nye forbrugere, som med tiden vil få stadig bedre økonomiske forhold - samtidig med, at vi under ordnede forhold kan investere i disse lande, siger Alf Duch-Petersen og fortsætter:

- Konkurrencemæssigt bliver det en fordel for Danisco, at de nye medlemslande skal overholde vestlige standarder for miljø- og arbejdsforhold, ligesom lønniveauet vil begynde at nærme sig EU-landenes. Ens spilleregler og vilkår betyder, at de dygtigste klarer sig bedst, mens toldmure og tekniske handelshindringer skævvrider konkurrencen.

Danisco Ingredients eksporterer allerede til samtlige lande, som står foran optagelse i EU og har åbnet et kontor i Polen. Både Polen og Litauen bliver investeringsmål for Danisco Sugar.

Alf Duch-Petersen understreger overfor medarbejderbladet endvidere, at selvom danske kroner hører til blandt verdens mest stabile valutaer, ville det gavne Danisco, hvis Danmark opgav sit forbehold over for den kommende fælles valuta. En lang række udenlandske kunder vil skulle faktureres i euro, hvilket medfører dels ekstra administration, dels en vis kursrisiko. Også for de udenlandske investorer, som Danisco ønsker at tiltrække, ville dansk deltagelse være en fordel, fordi enhver kursrisiko ved aktien - over for de deltagende valutaer - dermed elimineres.

Cirka 18 pct. af aktierne i Danisco ejes i dag af aktionærer uden for Danmarks grænser, og målet er at øge denne andel.

- Vi regner med, at folkeafsstemningens resultat sætter yderligere fart i internationaliseringen af Daniscos ejerkreds. Den kendsgerning, at Danmark nu er en fasttømret del af EU og dermed deltager i udformningen af rammerne for samhandelen, giver Danisco - og resten af dansk erhvervsliv - gode kort på hånden, siger Alf Duch-Petersen til medarbejderbladet, "Magasinet". (NetPosten)

Udgivet af: NPinvestordk