Moody´s sænker ratingen på femten globale banker

Udgivet den 22-06-2012  |  kl. 07:05  |  

Der vil fredag være fokus på Danske Bank og Nordea sammen med den resterende del af banksektoren, efter det amerikanske kreditratingsbureau Moody´s efter amerikansk lukketid sænkede sin rating på femten af verdens største banker, heriblandt eksempelvis JPMorgan, Morgan Stanley og Credit Suisse.

Aktiefokus bemærker, at de sænkede kreditvurdering i høj grad allerede var ventet, eftersom Moody´s var ude den 15. februar og sige, at man ville kigge de globale banker efter i sømmene med hensyn til en eventuel ændring af kreditvurderingerne.

Rent faktisk reagerede investorerne positivt da meldingerne så endelig kom, da der var tale om relief blandt investorerne, eftersom the worst-case scenario for bankerne allerede er indkalkuleret i de nuværende aktieniveauer, hvilket var meldingerne blandt flere bankanalytikere efter de sænkede ratings.

Aktierne i JPMorgan dykkede med 2,58 pct. i den ordinære handel, men steg med 1,07 pct. i eftermarkedet, hvor Morgan Stanley rykkede mere rundt med et fald på 1,69 pct. i den ordinære handel og en stigning på 3,22 pct. i det amerikanske eftermarked. Bemærk måske også hertil, at de amerikanske futures indikerer en moderat fremgang fredag eftermiddag.

Udgivet af: Aktiefokus