NKT topchef med rekordstor ordrebog: Giver god sigtbarhed for indtjeningen

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 09:05  |  
Arkiv: Foto

Kabelkoncernen NKT har i første kvartal lagt yderligere milliarder til den i forvejen rekordstore ordrebog, hvilket giver god sigtbarhed om indtjeningsudviklingen fremadrettet.

Ved udgangen af første kvartal var ordrebeholdningen på 11,5 mia. euro svarende til 85,7 mia. kr. Det er en stigning på 700 mio. euro - eller 5,2 mia. kr. siden årsskiftet.

- Som følge af vores store ordrebog har vi i øjeblikket god sigtbarhed om indtjeningsudviklingen, siger NKT's administrerende direktør, Claes Westerlind, i et interview med MarketWire.

Trods den gode sigtbarhed fastholder NKT dog for nuværende forventningsspændet for hele året.

Prognosen for omsætningen lyder dermed fortsat på 2,21-2,36 mia. euro og et operationel driftsresultat, EBITDA, på 285-335 mio. euro.

- Vi evaluerer løbende, hvordan vi bedst kan guide markedet. Men vi holder fast i den nuværende prognose med stadig ni måneder tilbage af året, siger Claes Westerlind.

På spørgsmålet om, hvorvidt der i Solutions-forretningen er mulighed for - gennem nye ordrer - at få en endnu bedre kapacitetsudnyttelse på fabrikkerne svarer han:

- Jeg vil aldrig sige, at vi har helt fuld kapacitetsudnyttelse, men vi har meget begrænsede muligheder for at tage yderligere ordrer ud over det, der er planlagt for i år, siger han om aktiviteterne i højspændingsforretningen.

I første kvartal omsatte NKT for 534 mio. euro, hvilket er en vækst på 112 mio. euro i forhold til samme kvartal sidste år - eller en vækst opgjort organisk på 27 pct.

Det vigtigste signal til selskabets investorer i forbindelse med regnskabet er ifølge Claes Westerlind, at det bekræfter den kurs, selskabet er inde på.

- Første kvartal er et godt vidnesbyrd på den rejse, vi er på. Vi fortsætter med at vokse. Solutions vokser markant, hvilket selvfølgelig altid er et vigtigt element for investorerne - med en 50 pct. vækst i forhold til samme kvartal sidste år.

- Og mens vi gennemgår en kraftig vækst, er vi også i stand til at fortsætte med at levere en god rentabilitet med en forbedring af den operationelle driftsmargin til 14,1 pct. for koncernen. Jeg tror, at disse komponenter bør være af interesse for investorerne, siger Claes Westerlind.

Mens væksten i Solutions på hele 50 pct. naturligvis springer i øjnene, så glæder topchefen sig over over tilfredsstillende resultater på tværs af forretningen.

- I vores Applications-forretning ser vi fortsat en positiv "sentiment" for især de netværksrelaterede produkter, mens markedet for bygningskabler fortsat er nedtrykt. Og i Service & Accessories steg omsætningen og driftsresultatet også på grund af øgede offshore-reparationsaktiviteter.

- Så overordnet et godt kvartal, som også er manifesteret af vores meget gode ordrebeholdning med en tilføjelse på 1,2 mia. euro i onshore-produkter fra den tyske kunde Amprion, siger Claes Westerlind.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯