Obligationer/åbning: Renterne kravler i vejret fra start i positivt stemt marked

Udgivet den 13-05-2024  |  kl. 08:50  |  

De danske statsrenter går stiger fra start mandag morgen, efter at handlerne har holdt forlænget weekend grundet Kr. himmelfartsferien.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme stiger med 4 basispoint til 2,53 pct. fra start.

Onsdag steg den ligeledes med 4 basispoint.

I USA har der været gang i handlen torsdag og fredag i sidste uge, men trods udsving i begge retninger er den toneangivende tiårige T-bond-rente mandag morgen endt samme sted, som den sluttede onsdag aften - i 4,49 pct.

Det er dog fortsat en anelse højere end ved dansk lukketid onsdag, og derfor indleder de danske renter også ugen lidt højere.

Fredagens rentestigning i USA kom trods en foreløbig aflæsning af University of Michigans forbrugertillidsindeks for maj, der viste 67,4, hvilket var langt under økonomernes estimat på 76,0. Det var samtidig den laveste aflæsning i seks måneder.

Alligevel holdt aktiemarkedet sig oppe, efter at solide regnskaber fra virksomhederne generelt har slået forventningerne.

- Det giver klart en vis sikkerhed for, at vækstbilledet holder, mens virksomheder beskytter deres overskudsmargin, siger investeringsstrateg Dec Mullarkey fra SLC Management i Boston ifølge Reuters.

Markedet afventer nu denne uges tal for producentpriser og forbrugerpriser for tegn på, om den amerikanske inflation har genoptaget sin nedadgående tendens mod centralbankens mål på 2 pct.

De tal offentliggøres tirsdag og onsdag i denne uge.

Sidste måneds skuffende inflationsrapporter har udskudt alle forventninger om kortsigtede amerikanske rentenedsættelser. Der indregnes nu en klar reduktion i november, mens sandsynligheden for, at Federal Reserve skærer en bid af renten i september er blevet klart mindre.

Mandag er der ingen større nøgletal i kalenderen, men til gengæld er der et par taler fra topfolk i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at forholde sig til.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Market Open❯