Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald

Udgivet den 19-04-2024  |  kl. 11:56  |  

Forlydender om et missilangreb fra Israel mod Iran har fredag givet et pres ned på renterne, selv om der ikke er helt klarhed om, hvad der reelt er foregået.

Men usikkerheden har skærpet investorernes appetit på de relativt mere sikre værdipapirer, herunder for danske statsobligationer, som derfor er steget i kurs med faldende renter til følge.

For den tiårige danske statsobligation er status ved fredag middag en rente på 2,5 pct., hvilket svarer til åbningsniveauet, men er 3 basispoint lavere end torsdag.

Iranske statsmedier meldte fredag morgen om eksplosioner i Isfahan-provinsen, og amerikanske medier rapporterede med henvisning til embedsmænd fra USA, at der var tale om et israelsk modangreb på Iran.

Men hverken Israels militær eller regeringen har udtalt sig efter henvendelser fra nyhedsbureauet AFP. Det skriver Ritzau.

I iranske medier er angrebet blevet nedtonet. En højtstående iransk embedsmand såede over for nyhedsbureauet Reuters tvivl om, hvorvidt Israel stod bag.

Israel blev i weekenden angrebet med droner og missiler fra Iran, men angrebet blev i vidt omfang afværget af Israel og allieredes luftforsvar.

Siden har verden ventet på et modsvar fra Israel mod Iran.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder