Obligationer/middag: Rentefald fortsætter efter fald i europæiske producentpriser

Udgivet den 06-05-2024  |  kl. 11:42  |  

En svagere udvikling for de europæiske producentpriser i marts har mandag udvidet rentefaldet en tak.

Den toneangivende tiårige danske statsobligation forrentes mandag ved middagstid i 2,47 pct. Det er 6 basispoint under lukkeniveauet fredag.

Her blev renterne presset ned af en væsentligt svagere jobrapport fra USA.

Rapporten viste en mindre jobskabelse uden for landbruget end ventet samt lavere gennemsnitlige timelønninger end ventet. Det peger i retning af, at arbejdsmarkedet ikke er hedt nok til at opretholde en høj inflation i længere tid.

Mandag er der nyt om inflationen i eurozonen i form af producentpriserne for marts, der viste et fald på 7,8 pct. på årsbasis mod en forventning om 7,7 pct. På månedsbasis faldt producentpriserne 0,4 pct., hvilket var helt som ventet ifølge Bloomberg News.

I fraværet af yderligere vigtige nøgletal mandag kan der i stedet stilles skarpt på USA, hvor to medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i aften taler.

Både Thomas Barkin fra centralbankens afdeling i Richmond og New York-chef John Williams er stemmeberettiget i centralbankens rentekomité. Markedsdeltagerne vil særligt lytte efter budskaber om centralbankens rentebane.

Federal Reserve afsluttede sidste uge sit rentemøde for maj. Her afviste formand Jerome Powell, at centralbanken kunne finde på at løfte renten som næste skridt frem for at sænke den.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯