Obligationer/tendens: Flad rentestart i sigte med fokus på inflation og Powell

Udgivet den 14-05-2024  |  kl. 07:15  |  

Med øjnene rettet mod tal for inflationen i USA både tirsdag og onsdag samt en tale fra topchefen i den amerikanske centralbank ventes renten tirsdag morgen at åbne uden større udsving.

I USA var der kun mindre udsving på obligationsmarkedet mandag, hvor slutfacit for den tiårige T-bond blev en stigning på 1 basispoint i 4,49 pct.

Det er også renten tirsdag morgen på markedet i Tokyo, samt renten da de danske handlere gik hjem fra handelsbordene.

Herhjemme var der mandag også kun mindre udsving for den toneangivende tiårige danske statsobligation, der endte med en stigning på 3 basispoint i 2,52 pct. i forhold til onsdag før den forlængede Kr. himmelfarts-weekend.

Ugens nøgletalsmæssige højdepunkt er onsdagens amerikanske forbrugerprisopgørelse, men allerede tirsdag eftermiddag klokken 14.30 lander en mulig retningspil for inflationsudvikling i verdens største økonomi med offentliggørelsen af producentpriserne for april.

Her venter økonomer adspurgt af Bloomberg News en månedsvis stigning på 0,2 pct. for både de samlede producentpriser samt kerneproducentpriserne, der fraregner energi og fødevarer.

- Et overraskende fald i producentpriserne kan presse renterne ned, vurderer Sydbanks seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel i sin morgenkommentar.

Halvanden time senere taler den amerikanske centralbanks topchef, Jerome Powell, sammen med den hollandske centralbankchef og ECB-medlem, Klaas Knot, hvor fokus vil være på signaler om renteudviklingen.

- Vi forventer, at Powell vil gentage, at inflationspresset i USA på det seneste ikke er aftaget som ventet, og derfor er usikkerheden omkring timingen for at sænke renten høj, skriver Sydbanks seniorøkonom, der ser, at en fortsat affejning af sandsynligheden for at hæve renten kan presse renterne en anelse ned.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Preview❯  indblik❯ 

Seneste nyheder