Rockwool opjusterer forventningerne til 2024 efter stærkt kvartal

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 13:49  |  

Rockwool har opjusteret sine forventninger til 2024 efter en stærk udvikling i første kvartal.

Samtidig har isoleringskoncernen fremlagt enkelte foreløbige tal for udviklingen i årets tre første måneder, oplyser Rockwool i en meddelelse fredag eftermiddag.

Rockwool venter nu en midt-encifret omsætningsvækst i pct., hvor der tidligere var ventet en omsætning på niveau med 2023.

Driftsmarginen, EBIT, ses nu i niveauet 15 pct. fra tidligere 13 pct.

I første kvartal omsatte Rockwool for 918 mio. euro som følge af et højere salg inden for erhvervsbyggeri end ventet.

Indtjeningen var i samme periode 152 mio. euro, svarende til en EBIT-margin på 16,5 pct.

Både salget og indtjeningen i første kvartal var højere, end analytikere adspurgt af Rockwool frem til 1. maj havde ventet. Her var i gennemsnit ventet en omsætning på 852 mio. euro og et driftsoverskud på 114 mio. euro, svarende til en EBIT-margin på 13,4 pct.

- Rockwool-koncernen har haft et godt første kvartal for 2024 med solid vækst og god indtjening. Den positive udvikling skyldes højere volumen og stabile salgspriser kombineret med produktivitetsforbedringer og omkostningsbesparelser, skriver Rockwool i meddelelsen.

Geografisk var første kvartal kendetegnet ved et fortsat voksende nordamerikansk marked, mens Europa omvendt er præget af lav aktivitet som følge af en afmatning i husbyggeriet og høje byggeomkostninger. I Central- og Østeuropa var der dog en markant stigning i salget, og i Sydøstasien steg volumenen ligeledes.

Rockwool ser dog en vedholdende inflation trods den gode start på året. Som følge af en ventet påvirkning på driftsomkostningerne vil Rockwool derfor justere priserne på specifikke markeder.

- Nogle driftsomkostninger er igen begyndt at stige, hvilket vi forventer at se effekten af i de kommende kvartaler. Indtjeningen forventes derfor at være mere udfordret i resten af 2024. For at kompensere for inflationen vil der blive indført markedsspecifikke salgsprisjusteringer, skriver Rockwool.

Det endelige regnskab for første kvartal bliver offentliggjort 15. maj.

Rockwool stiger efter sin opjustering 8,7 pct. til 2492 kr. fra et plus på 1,1 pct. inden meddelelsen.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Profit warning❯  Shares❯