Royal Unibrew opjusterer forventninger

Udgivet den 26-08-2009  |  kl. 07:57  |  

Royal Unibrew har i 1. halvår 2009 realiseret et resultat af primær drift på 87 mio. kr. mod 63 mio. kr. sidste år. Samtidig er cash flowet fra driften forbedret med 158 mio. kr.

Det fremgår af dagens halvårsregnskab.

Omsætningen faldt med 8% som følge af den globale recession, dog blev markedsandelene på hovedmarkederne udbygget eller fastholdt.

Resultat før skat, men efter særlige poster, udgjorde 23 mio. kr. (2008: -16mio. kr.).

Den netto rentebærende gæld blev reduceret med 53 mio. kr. i forhold til ultimo 2008. Det væsentligt forbedrede resultat skyldes gennemførelsen af en række aktiviteter til styrkelse af koncernens indtjening og cash flow, som blev igangsat i begyndelsen af året samt stigende nettosalgspriser og et ændret salgsmiks. Det væsentligt forbedrede resultat og cash flow er blevet realiseret på trods af vanskelige markedsforhold og en faldende omsætning.

Baseret på det i første halvår 2009 realiserede resultat og under hensyntagen til at den generelle udvikling fortsat er præget af usikkerhed, skønnes det nu, at resultatet af primær drift før særlige poster for hele året vil blive iniveauet 170-210 mio. kr. mod tidligere forventet større end 135 mio. kr.

 

- Resultatet for 1. halvår 2009 er bedre end forventet og bekræfter, at de aktiviteter, som vi har igangsat, har haft den ønskede effekt. Udviklingen viser, at koncernen grundlæggende er sund og i stand til at skabe såvel solidt cash flow som fornuftige resultater. Desuden er det særdeles positivt, at den netto rentebærende gæld er blevet reduceret på trods af den sæsonbetingede aktivitetsstigning. Det betingede frasalg af de caribiske bryggerier vil yderligere bidrage til at forbedre koncernens gældssituation. Samtidig overvejes, som tidligere meddelt, alle relevante muligheder for at sikre en passende kapitalstruktur, siger Henrik Brandt, CEO.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder