SAS skal flyve til Basra

Udgivet den 12-08-2003  |  kl. 11:40  |  

Iraks styrende råd har givet SAS og fem andre luftfartsselskaber tilladelse til at flyve passager og last til Basra.

Tilladelsen betyder, at der allerede fra slutningen af denne måned eller begyndelsen af september vil være flyafgange til den sydirakiske by.

Lennart Svantemark, chef for SAS luftpolitiske afdeling, siger til det svenske nyhedsbureau TT, at der formentlig vil blive tale om to ugentlige afgange fra København til Basra.

Internationale flyvninger til Irak har været indstillet siden den første Golf-krig i 1991.

De øvrige fem selskaber er arabiske Gulf Air, Royal Jordanian, Dubai-baserede Emirates, Qatar Airways og polske LOT.

Overraskende er der ikke blevet plads til British Airways.

Informationschef i SAS, Troels Rasmussen, siger til Netavisen Infopaq, at SAS endnu ikke har fået officiel besked om tilladelsen om at flyve til Basra.

"Vi har søgt om at få lov at flyve til Bagdad og Basra og kan forstå af medierne, at vi får gået tilladelse til at flyve til Basra. Hvis vi får papirerne, vil vi begynde at flyve, når vi har tjekket sikkerhedsforholdene på stedet," siger han.

Ifølge Troels Rasmussen vil SAS primært satse på passagertrafik og de mange eksil-irakere i Skandinavien, der gerne vil besøge Irak.

Men der er også hele genopbygningen af landet og erhvervsfolk, der gerne vil gøre forretning. Og så kan man jo håbe på, at Irak engang kan blive et turistland, og at europæere vil strømme til Irak for at se civilisationens vugge," siger han.

Udgivet af: NPinvestordk