Tirsdagens aviser med Danske Bank, Mærsk og Bavarian

Udgivet den 04-08-2015  |  kl. 06:36  |  

BØRSEN

HUMMEL STORMER FREM I TYRKIET

Direktør i Hummel Søren Schriver jubler over firmaets fremgang i Tyrkiet. Lokal produktion og tv-sponsorater forvandler snart landet til Hummels største marked. Hundredvis af Hummelbutikker er åbnet på tre år. Tyrkiet er Europas billigste produktionsland, vurderes det. (Forside, side 6-7)

BRANCHEFORENING: OK AT APPLE FIK SÆRBEHANDLING

Sagen om statens særbehandling af Apple illustrerer et behov for forbedrede rammebetingelser – ikke at statslige myndigheder er gået over stregen, vurderer Dansk Iværksætterforening. (Side 8-9)

DANSK KRIG OM GROVVARER RYKKER TIL NORDTYSKLAND

Danish Agro køber tre selskaber med et salg på over 2 mia. kr. i Tyskland, hvor danske DLG i forvejen er en af de store. Det vil øge Danish Agros konkurrencekraft og lægge et andet pres på DLG, mener topchef Christian Junker, Danish Agro. (Side 10)

KONKURSRAMTE DAMVAD GENOPLIVES AF NYE EJERE

Mangelfuld økonomistyring sendte i sidste uge det hastigt voksende konsulentfirma Damvad i konkurs. Nu videreføres en del af firmaet som Damvad Analytics. (Side 11)

NYT SLAGSMÅL OM NORDEA LIV-PENGETANK PÅ VEJ

Nordea Livs kunder bør få hele formuen på 8 mia., der udskilles fra Tryghedsgruppen, mener repræsentantskabsmedlem. Generationstyveri, mener kritiker. Torsdag samles repræsentantskabet i Tryghedsgruppen til et ekstraordinært møde, hvor tidsplanen skal vedtages. (Side 14-15)

INDUSTRIEN I SAMME LIGA SOM TYSKLAND

Danmark ligger i slipstrømmen af Tyskland og distancerer Sverige, når det kommer til industriens eksportandele de sidste 15 år. (Side 16)

OBAMA KAN SIKRE STØRRE DANSK ENERGI-SALG

Både grøn og sort eksport af dansk energiteknologi vil få glæde af klimaudspil fra USA’s præsident. (Side 18-19)

NICHEBANK KOSTER MAJ INVEST TOCIFRET MIO-BELØB FØR ÅBNING

Maj Invest åbner en specialbank for opsparing og investering. Jeppe Christiansen håber at levere sorte tal inden for tre år. (Side 21)

BERLINGSKE BUSINESS

DANSK INNOVATION TABES PÅ GULVET

Alt for mange gode ideer bliver aldrig til salgbare produkter eller services, fordi mange danske virksomheder mangler fokus på at omsætte dem til virkelighed. Det viser en international undersøgelse fra PA Consulting. DI advarer om, at Danmark bliver overhalet indenom. (Forside, side 10-11)

DANSK MODEEKSPORT NÅR REKORDNIVEAU

Eksporten af dansk modetøj har aldrig været højere. Det er budskabet fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, som kan berette om en vækst i eksporten på 7 pct. i 2014 i forhold til året før og en samlet omsætning på godt 40 mia. kr. (Side 4)

MÆRSK-FOND TJENER MILLIARDER PÅ DANSKE BANK

Timingen af salget af A. P. Møller-Mærsks aktiepost i Danske Bank til Mærsk-fonden har givet fonden en fortjeneste på adskillige milliarder kr. Siden transaktionen, er Danske Bank-aktien steget lidt over 20 pct., mens A.P. Møller-Mærsk-aktien i samme periode er faldet 25 pct. (Side 5)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

OPGØR MED BRANDKRAV PÅ VEJ

Store virksomheder som DSV og Jysk er vrede over, at reglerne for brandsikring i erhvervsbygninger koster dem dyrt. Nu reagerer erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V). (Forside, side 4-5)

BAVARIAN UNDER ANGREB

Biotekselskabet Bavarian Nordic er kommet under angreb fra en amerikansk investeringsfond. Selskabet står dog stærkt i kampen. (Side 2)

DANSKERE BETALER FOR MEGET, MEN GØR IKKE NOGET VED DET

En undersøgelse fra Konkurrenc og Forbrugerstyrelsen viser, at der er penge at spare på bank- og forsikringsforhold for stort set alle de danskere, der skifter forsikringsselskabet, banken og realkreditselskabet ud. Alligevel skifter næsten ingen. (Side 3)

PENSIONSSELSKABER VIL AF MED DYRE REGLER OM LØFTER TIL KUNDERNE

Forsikring & Pension mener, at tiden er løbet fra, at myndigheder bestemmer, hvor meget et pensionsselskab må love sine kunder. Finanstilsynet afviser og henviser til kundernes sikkerhed. (Side 6)

NY BANKSATSNING FÅR INTET MÅL FOR ANTAL KUNDER

Investeringshuset Maj Invest har født en ny dansk bank, der går efter at hjælpe private danskere med deres stadig stigende opsparing. Til gengæld har Maj Bank, som nyskabelsen hedder, ingen målsætning for, hvor meget den skal fylde i det danske banklandskab. (Side 8)

RUSSISK RIGMAND VAR KLAR TIL AT KØBE AMAGERBANKEN

Amagerbanken forsøgte at sælge sig selv, før banken hentede 878 mio. kr. i en aktieudvidelse i sommeren 2010. Både en svensk sparekasse, en amerikansk kapitalfond og en russisk rigmand var længe i spil. (Side 10-11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯