Tirsdagens internationale avisuddrag med VW, Yahoo, Fiat Chrysler

Udgivet den 10-01-2017  |  kl. 07:54  |  

FINANCIAL TIMES (WWW.FT.COM):

ANKLAGE: VW-TOP HOLDT SNYDESOFTWARE SKJULT

Amerikanske anklageres sigtelse mod Volkswagen, der blev offentliggjort mandag, hævder, at selskabets topledelse i sommeren 2015 blev præsenteret for den såkaldte snydesoftware. Ledelsen beordrede ifølge anklagen herefter, at snydesoftwaren fortsat skulle skjules. (VW TOP MANAGEMENT 'AUTHORISED CONCEALMENT OF EMISSIONS CHEATING)

TRUMP UDNÆVNER SVIGERSØN SOM RÅDGIVER

Den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, udnævner sin svigersøn, Jared Kushner, som seniorrådgiver. Den 35-årige ejendomshandler står over for en af de mest magtfulde positioner i Det Hvide Hus, som han vil tage ulønnet. (TRUMP NAMES SON-IN-LAW AS HIS SENIOR ADVISER)

APPLES APP STORE UDFORDRES AF KINESISK RIVAL

Den kinesiske tech-gigant Tencent, der står bag WeChat, lancerer en app-funktion i direkte konkurrence med Apples App Store på det kinesiske marked. Det er første gang, at en større platform udbyder et alternativ til App Store med produkter, der kan installeres på iOS-enheder. (WECHAT LAUNCEHS ALTERNATIVE TO APPLE APP STORE)

PAKISTAN AFFYRER MISSIL FRA ATOMVÅBEN-BASE

Pakistan affyrer for første gang et missil fra en undersøisk base med kapacitet til at affyre atomvåben. Den succesfulde affyring øger spændingerne mellem Pakistan og Indien. (PAKISTAN FIRES ITS FIRST SUBMARINE-BASED NUCLEAR CRUISE MISSILE)

FIAT CHRYSLER TRUET AF TRUMPS BILAFGIFTER

Fiat Chryslers topchef, Sergio Marchionne, udtalte mandag, at hvis Donald Trump gennemfører sine kampagneløfter om højere bilafgifter, må selskabet lukke en stor fabrik i Mexico. Udmeldingen kom, umiddelbart efter at selskabet annoncerede en investering på 1 mia. dollar i USA, der vil skabe 2000 job. (TRUMP TARIFFS THREATEN FIAT CHRYSLER'S MEXICO PLANTS)

WALL STREET JOURNAL (WWW.WSJ.COM):

YAHOOS TOPCHEF VIL TRÆDE UD AF BESTYRELSE

Yahoo fortalte mandag, at selskabet vil mindske bestyrelsen, efter at aftalen med Verizon kommer i hus. Flere bestyrelsesmedlemmer, der har siddet gennem længere tid, som topchef Marissa Mayer og medstifter David Filo vil gå af. (MARISSA MAYER TO LEAVE YAHOO BOARD; YAHOO TO CHANGE NAME TO ALTABA)

DET BRITISKE PUND FALDER SKARPT EFTER MAYS EU-UDTALELSER

Efter at Theresa May mandag talte om Storbritanniens muligheder for definitivt at forlade EU, blev pundet drastisk svækket mod amerikansk dollar og euro. Mange investorer frygter, at en "hård brexit" vil påvirke handlen med landets største handelspartner, EU. (FOG AROUND BREXIT CAUSES POUND TO FALL)

MARS VIL SATSE PÅ KÆLEDYR

Mars, der er kendt for at stå bag slik og chokolade som M&M's og Skittles, har planer om at træde ind på markedet for kæledyr med et bud på 7,7 mia. dollar for firmaet VCA, der står bag dyrehospitaler og kæledyrspasning. (MARS TO BUY VET OPERATOR VCA FOR $7.7 BILLION)

FBI ANHOLDER TOPCHEF I VOLKSWAGEN

Topchefen i Volkswagen er blevet arresteret af FBI og anklages af amerikanske myndigheder som led i den efterforskning, USA foretager af den tyske bilgigants brug af snydesoftware. (FBI ARRESTS VOLKSWAGEN EXECUTIVE IN EMISSIONS SCANDAL)

THE NEW YORK TIMES (WWW.NYT.COM):

WALL STREET-BANKER TÆTTERE PÅ BITCOIN-TEKNOLOGI

Efter måneders snak og hype tager verdens største banker nu det første skridt mod brug af "blockchain", der er en teknologi introduceret af den virtuelle valuta Bitcoin. Selskabet D.T.C.C., der står bag en stor del af handlen på Wall Street, vil bruge softwaren i en central database. (WALL STREET CLEARINGHOUSE TO ADOPT BITCOIN TECHNOLOGY)

THE GUARDIAN (WWW.GUARDIAN.CO.UK):

TYSKLAND UNDERSØGER RUSSISK INVOLVERING I FALSKE NYHEDER

Tyske myndigheder efterforsker spredningen af falske nyheder, som følge af spekulationer om at Rusland vil påvirke årets kommende valg gennem cyberangreb. (GERMANY INVESTIGATING UNPRECEDENTED SPREAD OF FAKE NEWS ONLINE)

PUNDET SVÆKKET DRAMATISK EFTER MAYS UDTALELSER OM UK OG FÆLLESMARKEDET

Det britiske pund blev svækket til laveste niveau i ti uger efter Theresa Mays udtalelser om Storbritanniens kommende forhold til EU, der vil give mindre adgang til fællesmarkedet. (POUND FALLS TO 10-WEEK LOW AFTER THERESEA MAY'S BREXIT COMMENTS)

TESCO OMSTRUKTURERER OG NEDLÆGGER 1000 JOB

Tesco vil som en del af omstrukturering i Storbritannien lukke distributionscentre og varehuse, der vil føre til nedlæggelse af 1000 arbejdspladser. Dog vil selskabet skabe 500 nye arbejdspladser i andre dele af selskabets forretning. (TESCO SET TO CUT 1,000 JOBS IN RESTRUCTURING PLANS)

THE INDEPENDENT (WWW.INDEPENDENT.CO.UK):

MCDONALD'S SÆLGER AKTIVITETER I KINA OG HONGKONG FOR 1,7 MIA DOLLAR

McDonald's vil sælge 80 pct. af selskabets aktiviteter i Kina og Hongkong til et kinesisk investeringsfirma og en amerikansk kapitalfond. Handlen er sat til en værdi af 1,7 mia. dollar. (MCDONALD'S SELLS MAJORITY OF ITS CHINA AND HONG KONG BUSINESS FOR £1.4BN)

BMW STÅR VED INVESTERINGER I MEXICO

Den tyske bilfabrikant BMW udtaler til BBC, at selskabet fortsat er indstillet på at bygge ny fabrik i Mexico, på trods af Donald Trumps udmeldinger om importafgifter på biler. Ford og Fiat Chrysler har derimod annonceret investeringer i USA efter Trumps udtalelser. (BMW STANDS UP TO TRUMP WITH MEXICO COMMITMENT)

DAGENS NÆRINGSLIV (WWW.DN.NO):

NORSKE KITEMILL REJSER 6 MIO. NORSKE KR. I CROWDFUNDING

Det norske selskab Kitemill slår norsk rekord i crowdfunding, efter det er lykkedes selskabet at rejse 6,4 mio. norske kr. Virksomheden udvikler en form for drager med et vingefang på syv meter, der udvinder vindenergi, mens de flyver. (HENTET SEKS MILLIONER KRONER FRA "FOLK FLEST")

/ritzau/FINANS

Astrid Melchior Olesen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Tags:  Newspaper - Internat❯ 

Seneste nyheder

18:00 Europa/aktier: Første månedlige fald i et halvt år presset af bilgiganter
17:23 Tirsdagens obligationer: Rentestigning frem mod rentemøde i USA
17:07 Tirsdagens aktier: Novo og Zealand trukket frem af amerikansk konkurrent
16:59 Novo-rival ser salgsvæksten accelerere i andet halvår
16:36 Novo-rival ser salgsvæksten accelerere i andet halvår
16:27 Fransk luksusgigant overvejer salg af Marc Jacobs
16:11 Ambu får løftet kursmålet hos Carnegie
16:03 Carlsberg-topchef: Muligheden for flere prisstigninger er ved at være begrænsede
15:47 USA/åbning: Rentemøde trykker stemning på endnu en stor regnskabsdag
15:47 ECB's Holzmann fraråder rentesænkninger i både juni og juli
15:44 Carlsberg-topchef: Muligheden for flere prisstigninger er ved at være begrænsede
14:44 Valuta: Japansk regering intervenerede ifølge BoJ-data mandag
14:18 USA/tendens: Lettere nervøsitet frem mod Fed-møde trods positive regnskaber
13:30 Europa/aktier: Bilgiganter tynger markedet til første månedlige fald i et halvt år
13:21 Eli Lillys opjustering gøder for positive tal fra Novo spår Sydbank-analytiker
13:17 Novo nyder godt af rivals opjustering - begge aktier sendes højt til vejrs
11:45 Aktier/middag: Mærsk trækker C25 ned efter Svitzer-udskillelse - GN trækkes op af rival
11:42 Schouw opjusterer driftsforventninger efter stærk udvikling i BioMar
11:42 Økonom ser lavere renter i Europa til juni trods inflationstal med streg i regningen
11:30 Schouw Q1: Stærk udvikling i BioMar udløser opjustering på driften