Torsdagens aviser med Mærsk, Dong og Nets

Udgivet den 27-04-2017  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

SUCCESRIG JYSK KØKKENKÆDE VIL PÅ BØRSEN

TCM Group, der står bag Tvis Køkkener og Svane Køkkenet, skal på børsen. Værdien ventes at blive godt 1 mia. kr. Ejeren, kapitalfonden IK Investment Partners, er tavs, men direktør og medejer Ole Lund Andersen oplyser, at med en kapitalfond som ejer "er man altid til salg". Køkkenkæden har haft tocifrede vækstrater i seks år i træk. (Forside, side 6-7)

MÆRSK VIL UDVIKLE NYE SERVICES MED IT-SATS

A.P. Møller-Mærsk præsenterer nu shipping-gigantens første store tiltag inden for en spirende satsning på digitalisering. Mærsk har indgået samarbejde med Microsoft, hvor al produktudvikling fremover bliver håndteret på Microsofts Azure, i en cloudløsning. Inspiration fra pakkeselskaber skal give ydelser gennem ny fælles it-platform. (Side 8)

ENERGISELSKAB 30-DOBLER SIT RESULTAT EFTER DONG-NOTERING

Seas-NVE lander et overskud på 5,2 mia. kr., efter at selskabets Dong-aktier blev mere end fordoblet i værdi ved børsnoteringen sidste år. Resultatet er omtrent 30 gange højere end året forinden, og det overstiger endda årets omsætning, der ligger på 3,5 mia. kr., med 1,7 mia. kr. (Side 10)

HVER TIENDE NØJES NU MED STREAMET TV

På kun godt fire år har ikke mindst Netflix lært danskerne at elske streaming af tv og film i en sådan grad, at 74 pct. nu har en eller flere streamingtjenester som supplement til - eller erstatning for - de tv-pakker, som de abonnerer på hos Yousee, Stofa, Boxer eller andre. (Side 12)

DLG TAGER FULD KONTROL MED TYSK MILLIARDSELSKAB

DLG-topchef Kristian Hundebøll er på vej med nye opkøb til sit mest indtjenende selskab, Team AG, med energisalg og byggemarkeder. (Side 13)

PRISKRIG PÅ VASKEMIDLER GØR ONDT PÅ NOVOZYMES

Novozymes er udfordret af et magert salg af enzymer i sin største division, vaskemidler. Vi skal vokse mere end 1 pct. i den division, fastslår topchef Peder Holk. (Side 14)

DANSK FRØGIGANT LUKRERER PÅ FUSIONSFEST

Verdens største græsfrøleverandør, DLF, har lige lavet to opkøb og står klar, når globale kemi- og frøgiganter tvinges til frasalg af godbidder. (Side 15)

DONG-CHEF SER INGEN AMBITIONER I DANMARK

Dongs chef for energiviksomhedens vindforretning, Samuel Leupold, kritiserer de manglende langsigtede planer i Danmark og andre EU-lande i en tid, hvor offshore-vind er ved at frigøre sig fra statsstøtten. (Side 16-17)

BERLINGSKE BUSINESS

OVERRASKENDE BØRSNOTERING AF DANSK KØKKENFIRMA PÅ VEJ

Skandinaviens tredjestørste køkkenvirksomhed, TCM, der står bag Svane og Tvis Køkkener, vil børsnoteres i København. Ejeren, kapitalfonden IK Capital Partners, arbejder på en notering i fjerde kvartal. Prisen ventes at krydse 1 mia. kr. (Forside, side 4)

ENDNU ET EKSPORTFALD I PRESTIGEBRANCHE

Danmark oplever for andet år i træk et fald i eksporten af energiteknologi, som ellers nyder stærkt politisk fokus. Det er utilfredsstillende, medgiver DI, der dog stadig ser enorm vækst på området frem mod 2020. (Side 7)

PENSIONSSELSKAB ÆNDRER I BESTYRELSEN - BONUS TIL ALLE

Pensionskoncernen PFA har erkendt behovet for nye kompetencer i bestyrelsen og henter derfor blandt andet en tung profil ind fra IBM. Samtidig ændrer man i lønpolitikken, så næsten alle får bonus. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

ENERGISELSKAB BELØNNER MILLIARDTAB MED MILLIONBONUS

Selv om energikoncernen SE har været nødt til at tage milliardstore tab på investeringer i blandt andet Stofa, så bliver administrerende direktør Niels Duedahl belønnet med en millionbonus. Det bekræfter SE's bestyrelsesformand, der ikke vil ud med, hvor stor den er. (Forside, side 6-7)

NETS ANGRIBER MOBILEPAY MED EN FORELØBIG APP

Betalingskæmpen Nets går til modangreb på Danske Banks Mobilepay med en halvfærdig dankort-app, der er Nets' svar på Mobilepays mobilbetalinger i butikkerne. Appen bliver lanceret i en betaversion, mens den endelige version forventes at være klar inden sommerferien. (Side 8)

NOVOZYMES' KERNEKUNDER LIDER FORTSAT

Novozymes' amerikanske landbrugskunder har det fortsat svært. Derfor skal man ikke forvente, at Novozymes' gode kvartalsregnskab har indikeret en opjustering senere på året. Det siger topchef Peder Holk. (Side 8)

LANDBOBANK TJENER 198 MIO. KR.

Vækst i antallet af kunder og et øget udlån er sammen med en markant stigning i indtægter fra værdipapirhandler med til at sikre Ringkjøbing Landbobank en rekordindtjening i første kvartal. "Knippelgodt resultat", siger topchef John Fisker. (Side 9)

KVIK VIL UDVIDE EFTER REKORDRESULTAT

Hastigt stigende salg af køkkener - også til danske forbrugere - sikrer nyt rekordregnskab i Kvik-koncernen. Koncernen udvider med væsentligt flere franchise-butikker, der i en række lande skal sælge de danske køkkener. (Side 9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯