USA/lukning: Handlerne holdt krudtet tørt inden rentemøde - Tesla i bakgear

Udgivet den 19-09-2023  |  kl. 06:32  |  

Udsvingene var mandag små og få på de finansielle markeder, mens handlerne så frem mod onsdagens rentemøde i den amerikanske centralbank og de øvrige rentemøder i blandt andet Storbritannien og Japan.

Det amerikanske aktiemarked skvulpede dagen igennem omkring udgangspunktet, og trods en lille opblomstring omkring middagshandlen, endte dagen stort set som den begyndte.

Og udsigterne har ikke ændret sig tirsdag morgen. Futures indikerer marginale udsving i de tre store amerikanske aktieindeks, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Det brede S&P 500-indeks steg mandag 0,1 pct., og også det teknologiprægede Nasdaq-indeks og det smalle Dow Jones holdt skindet på næsen og lukkede med minimale stigninger.

Det er handlernes klare overbevisning, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil holde renten i ro. Derfor vil der være stor fokus rettet mod centralbankens prognose, og om det stadig er forventningen med ét løft på 25 basispoint mere i 2023.

På selskabsplan var der fokus på en række af de store teknologi-selskaber, hvor Tesla blev sendt ned efter sænkede indtjeningsestimater hos Goldman Sachs, mens Apple kunne melde om større interesse end ventet for selskabets nye iPhone.

TESLA SLOG BAK

Tesla faldt 3,3 pct., efter at Goldman Sachs' analytiker Mark Delaney har sænket sine indtjeningsestimater for elbilkoncernen for i år og næste år med henvisning til lavere gennemsnitlige salgspriser og lavere bruttomargin.

For 2023 sænker Goldman Sachs sit estimat for indtjeningen per aktie til 2,90 dollar fra 3,00 dollar, mens det for 2024 sænkes til 4,15 dollar fra 4,25 dollar, skriver Bloomberg News.

Analytikeren påpeger, at Tesla kan sænke priserne yderligere i 2024 for at understøtte volumensalget, hvilket vil opveje for indtjeningen per aktie, der ventes hulpet af omkostningsreduktioner.

Der var dog også godt nyt til Tesla, der har udsigt til at vinde markedsandele på det amerikanske bilmarked, efter at fagforeningen United Auto Workers (UAW) begyndte sin strejke mod bilproducenter i Detroit i fredags.

Ifølge Wall Street Journal vil enhver lønforhøjelse til UAW øge Teslas forspring i produktionsomkostninger til sine amerikanske konkurrenter.

ARM SENDT NED EFTER NEGATIV ANBEFALING

Blandt teknologiaktierne har chipproducenten Arm Holdings fået sin første negative anbefaling. Det var finanshuset Bernstein, der indledte sin dækning af aktien med "underperform" og et kursmål på 46 dollar.

Det er dermed under noteringskursen på 51 dollar.

- Forventningerne til, at Arm vil drage nytte af væksten inden for kunstig intelligens, lægger formentlig ekstra til prisen, men vi vurderer, at det er for hurtigt at kåre selskabet som AI-vinder, skriver Bernstein-analytiker Sara Russo ifølge Blomberg News.

Mandag faldt aktien 4,5 pct.

STOR INTERESSE FOR NY IPHONE

Apple har oplevet en væsentlig større interesse for sin nye generation af iPhones, end det var ventet blandt analytikerne.

Det viste forudbestillingsdata for den 15. generation af Apples iPhone, skriver Bloomberg News.

Særligt interessen for iPhone 15 Pro, der er den næstdyreste i mobilserien, har vist sig så høj, at leveringer er skubbet til ind i midten af november. Oprindeligt var lanceringen planlagt til 22. september, skriver Bloomberg News.

De indledende salgsdata for iPhone 15 er bedre end ventet, konstaterer analytiker Erik Woodring fra Morgan Stanley i et notat.

Apple-aktien steg 1,7 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder

17:56 Europa/lukning: Vigtigt indeks rammer rekord efter ni grønne dage på stribe
17:38 Stort finanshus ser aktiefesten fortsætte i USA
17:06 Onsdagens obligationer: Afdæmpede inflationstal fra USA sendte renterne ned
17:05 Onsdagens aktier: Ambu tog tigerspring og sendte C25 tæt på rekord
16:03 Britisk modehus falder efter afdæmpet prognose: Ser udfordrende første halvår
15:52 KORR: Godt inflationsnyt fra USA: Holder liv i håbet om rentenedsættelser
15:41 USA/åbning: Rekordjagten skydes ind efter afdæmpet inflationsrapport
15:08 Valuta: Skuffende detailsalg og afdæmpet inflation presser dollar
14:48 USA/tendens: Stigninger i sigte oven på afdæmpet inflationsrapport
14:40 Godt inflationsnyt fra USA: Holder liv i håbet om rentenedsættelser
14:33 Amerikansk detailsalg skuffer
13:59 Lån & Spar med pæn vækst i centrale indtægtsposter men nedskrivninger trækker ned
13:36 Stigende renter rammer Jeudan - fastholder forventningerne
13:30 Novo: Udviklingsdirektør sælger aktier for over 8 mio. kr.
13:19 Novo hamstrer medarbejdere: Intern kantine-app er blandt de mest populære hos Appstore
12:59 Europa/aktier: Stoxx 600 på vej mod ni grønne dage på stribe - Ambu stiger mest
12:34 Rockwools endelige regnskab er på linje med foreløbige tal fra starten af maj
12:25 Obligationer/middag: Pænt rentefald inden amerikanske inflationstal svinger taktstokken
12:21 Amerikansk aktiemani trækker tråde til Danmark: Shortede aktier går til vejrs
12:00 FLSmidth-aktien vendt rundt på opløftende meldinger om Mining-divisionen