USA/lukning: Ny uge indledt med mindre plus - Tesla og Apple trak op

Udgivet den 30-04-2024  |  kl. 06:32  |  

Efter tre uger med fald bød sidste uge endelig igen på kursstigninger, da stærke regnskaber skabte en god stemning, og de positive takter fortsatte her i starten af den nye uge med mindre plusser.

Tirsdag morgen er investorerne øjensynligt gået i venteposition op til ugens pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Futures indikerer kursfald i Dow Jones og S&P 500 på 0,1 pct., mens der er udsigt til en minimal stigning i Nasdaq, når markedet åbner i New York senere på dagen.

Det var Tesla og Apple, som især løftede markedet mandag, mens der omvendt var pres på kommunikationsservice og på flere af chipaktierne. Renterne fortsatte samtidig med at sætte sig lidt efter fredagens inflationstal.

Mandagens aktieplus blev dog mindre end handelens top i 0,5 pct., og Wall Street var kortvarigt endda i minus med 0,2 pct., lige efter USA's finansministerium offentliggjorde et større end ventet behov for at låne penge her i andet kvartal, hvilket også pressede renterne lidt opad i forhold til handelens laveste niveauer.

Det brede S&P 500-indeks vandt derfor frem med 0,3 pct., mens Dow Jones steg 0,4 pct., og Nasdaq blev løftet 0,3 pct.

- I sidste uge opvejede entusiasmen for de store teknologiselskaber bekymringen for en genstridig inflation. Denne uge finder vi ud af, om Amazon og Apple kan holde momentum kørende, men handlerne vil også tage temperaturen på de seneste jobdata, og hvad Federal Reserve har at sige om inflationen og rentesænkninger, siger Chris Larkin, investeringsdirektør hos E*trade, til Bloomberg News.

Aktierne i USA steg i sidste uge med 2,7 pct. Først var de under pres efter et svagt regnskab fra Meta Platforms, men efter det trumfede Microsoft og Alphabet forventningerne og sikrede en markant bedring af stemningen.

TESLA I HOPLA

I S&P 500 var det mandag cyklisk forbrug, som klarede sig bedst med et pus på 2,0 Pct. Inden for vækst var der også fremgang til it på 0,4 pct., mens kommunikationsservice klarede sig dårligst af alle med et dyk på 2,1 pct.

Ind i mellem var der fremgang til forsyning på 1,4 pct., mens energi, industri samt råvarer og materialer vandt 0,7-0,8 pct.

Det var blandt andet Apple, der gjorde en stor del af det hårde løftearbejde mandag med en stigning på 2,5 pct. Den var udløst af en løftet anbefaling til "outperform" hos finanshuset Bernstein, som ser udfordringerne med et fald i salget af iPhones i Kina som "cyklisk" og ikke strukturelt og derfor midlertidig.

I samme sektor, it, var der dog minus til Microsoft på 1,0 pct., mens chipkæmpen Nvidia lukkede marginalt i plus.

Elbilproducenten Tesla gjorde imidlertid også sit for at sikre et plus mandag med en fremgang på hele 15,3 pct.

Aktien har fået medvind i sejlene, efter at selskabet i sit kvartalsregnskab fremrykkede lanceringen af nye og billigere modeller. Mandag var det imidlertid nyheden om, at de kinesiske myndigheder efter et besøg fra topchef Elon Musk i Kina har kommet med en "principiel" godkendelse af Teslas selvkørende software, der skabte glæde hos investorerne.

Samtidig skuffede den store kinesiske Tesla-konkurrent BYD med sit kvartalsregnskab mandag.

I samme sektor, cyklisk forbrug, var der mandag også fremgang til Amazon på 0,8 pct.

PROFITHJEMTAGNING

I kommunikationsservice var billedet mere opdelt. Alphabet dykkede 3,4 pct. Der var her tale om profithjemtagning efter fredagens kursløft på næsten 11 pct.

Samtidig var Mata Platforms dog også under pres med et minus på 2,4 pct. Metas regnskab var i sidste uge en skuffelse og udløste en kurslussing på knap 11 pct., og investorerne er samtidig heller ikke overbeviste om topchef Mark Zuckerbergs investeringsplaner inden for kunstig intelligens.

Til gengæld var der i samme sektor mandag plusser til mobilselskaberne med fremgang på 1,6 og 1,0 pct. til AT&T og Verizon.

Mandag var der også fokus på Boeing, der vandt frem med 3,8 pct. på bagkant af nyheden om, at selskabet vil rejse 10 mia. dollar via salg af obligationer, der hurtigt blev overtegnet næste otte gange.

I sidste uge sænkede kreditvurderingsbureauet Moody's netop sin rating af Boeing og satte udsigterne til "negative", fordi der ikke er udsigt til, at pengestrømmene de kommende år alene ville kunne matche behovet for kommende gældsindfrielser.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯