USA/lukning: Rekorder i Nasdaq og S&P 500 drevet af teknologiaktierne

Udgivet den 04-03-2024  |  kl. 06:32  |  

Der blev fredag sat friske lukkerekorder i det brede amerikanske S&P 500-indeks og i det ledende indeks på Nasdaq-børsen. Og igen var opturen drevet af teknologiaktierne.

Mandag morgen indikerer futuresmarkedet kursfald i Dow Jones og S&P 500 på 0,1-0,2 pct., mens Nasdaq står til et lille plus under 0,1 pct., når aktiemarkedet åbner i New York senere på dagen.

Netop teknologi fylder mest i Nasdaq-indekset, som da også toppede af de tre ledende indeks med en stigning på 1,1 pct. Herefter fulgte S&P 500-indekset med et plus på 0,8 pct., mens Dow Jones-indekset - ligesom torsdag - igen måtte se sig distanceret af de to andre, men dog steg 0,2 pct.

Spirit Aerosystems lå tidligt på fredagen til at lukke uændret, men en artikel i Wall Street Journal satte siden gevaldigt fut i aktien.

Ifølge avisens unavngivne kilder er flyproducenten Boeing i forhandlinger om at købe Spirit, som leverer flystel og har været i centrum for kvalitetsproblemer med Boeings 737 MAX-fly.

Aktien i Spirit endte fredag 15,5 pct. højere i 33,02 dollar, hvilket værdisætter virksomheden til 3,9 mia. dollar. Boeings aktie faldt omvendt 1,8 pct.

DELL OG NVIDIA I REKORD

Dell Technologies sprang også i øjnene med en stigning på 31,5 pct. efter det regnskab, som computerproducenten leverede efter børslukketid torsdag aften.

Udover at regnskabet slog analytikernes forventninger, fortalte selskabet også om store ambitioner inden for AI-drevne servere.

I det hele taget fortsatte investorernes begejstring for aktier med eksponering mod AI. Nvidia, som har ført an i den AI-drevne optur, steg 4,0 pct. til rekordkursen 822,79 dollar.

Medicinalgiganten Eli Lilly har med 1000 dollar fået sit hidtil højeste kursmål blandt alle de finanshuse, der ifølge Bloomberg News har analysedækning af aktien.

Finanshuset bag analysen er Bank of America og analytiker Geoff Meacham, der tidligere havde et kursmål for aktien på 800 dollar.

Optimismen hos storbanken skyldes forventninger om fortsat fremgang for Eli Lillys diabetes- og fedmeprogrammer - men analytikeren fremhæver også muligheder på andre områder.

- Mens investorerne klart anerkender de kommercielle muligheder for diabetesmidlet Mounjaro og Zepbound til fedmebehandling, vil vi argumentere for, at yderligere muligheder inden for hjertesygdomme, obstruktiv søvnapnø og leversygdomme er stærkt undervurderede, skriver analytiker Geoff Meacham fra Bank of America i et notat ifølge Bloomberg News.

Eli Lilliy-aktien steg 3,8 pct.

Apple faldt derimod for tredje dag i træk - fredag med 0,6 pct., efter at Goldman Sachs har streget iPhone-producenten fra sin anbefalingsliste.

NY MODVIND TIL REGIONALBANK

Helt slemt går det dog for regionalbanken New York Community Bancorp, der faldt 26 pct. til det laveste niveau siden 1997. Banken har konstateret "betydelige svagheder" i sine interne kontroller i låneporteføljen.

Desuden har den nedskrevet 2,4 mia. dollar på goodwill relateret til værdien af nogle gamle transaktioner, og topchefen har også fået sparket og er blevet erstattet af en ny, der skal forsøge at vende skuden.

Elbilproducenten Fisker fortsatte også derouten med et fald på hele 33,8 pct., efter at det rejste tvivl om muligheden for at fortsætte aktiviteterne. Selskabet fortalte også, at det afskediger 15 pct. af sine medarbejdere, og at det har drøftelser med en stor bilproducent om en potentiel investering.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯ 

Seneste nyheder