USA/T-bond: Rentefaldene fortsatte tirsdag

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 06:32  |  

Investorerne korrigerede igen tirsdag lidt på positionerne efter en længere periode med rentestigninger, som sidste uge blev vendt rundt til fald.

Tirsdag pegede pilen atter nedad, og udviklingen fik støtte fra en succesfuld auktion over nye treårige statsobligationer.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt med 3 basispoint til 4,46 pct. I løbet af tirsdagen blev den tiårige rente handlet i intervallet 4,42-4,49 pct.

Onsdag morgen er renten på den tiårige T-bond steget til 4,47 pct. på markedet i Tokyo.

Det er 4 basispoint over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede tirsdag.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligationsrente faldt marginalt til 4,83 pct.

Onsdag morgen forrentes den toårige T-bond med 4,84 pct. i Tokyo.

- Vi ser lidt justeringer oven på jobrapporten og Federal Reserves rentemøde i sidste uge. Vi er gået fra ingen landing til blød landing i de økonomiske udsigter, og derfor kører renterne lidt tilbage, siger Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank, til MarketWire.

Såvel sidste uge som mandag i denne stod menuen også på rentefald, efter at USA's centralbank, Federal Reserve, og centralbankchef Jerome Powell i onsdags ikke var så høgeagtig som frygtet på trods af tiltagende inflation i årets første tre måneder, og efter at fredagen bød på en svagere jobrapport end ventet, hvilket har nedtonet bekymringen for overophedning.

- De tiårige rente er faldet pænt på det seneste. I forhold til hvor den var for bare to uger siden. Det sker også i obligationsmarkedet, at tingene går for langt. Investorerne blev for høgeagtige, og nu skal der korrigeres lidt. Der er dog intet, som peger på, at økonomien er bremset helt op, siger Lars Skovgaard Andersen.

Den tiårige rente lå for omtrent 14 dage siden over 4,70 pct.

Tirsdag fik rentefaldet også lidt hjælp af, at det gik godt, da det amerikanske finansministerium solgte nye statsobligationer med tre års løbetid for 58 mia. dollar.

Efterspørgslen sendte nemlig kursen på obligationerne op i et niveau, der medførte en lidt lavere kuponrente end i markedet lige inden auktionen.

Det er dog ikke slut endnu, for onsdag skal der også sælges statsobligationer med ti års løbetid for 42 mia. dollar, mens der torsdag afsættes lån med 30 års løbetid for 25 mia. dollar.

Alt andet lige betyder øget udbud af obligationer et pres på kurserne, hvilket i sin tur løfter de effektive renter.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯