USA/åbning: Indleder endnu en plusdag med Gamestop i eksplosiv stigning

Udgivet den 13-05-2024  |  kl. 15:51  |  

Målt på det brede S&P 500-indeks sigter det amerikanske aktiemarked fra mandagen første transaktioner mod den tredje handelsdag i træk med stigning.

S&P 500-indekset handles kort efter åbningen af børserne i New York mandag eftermiddag med et spinkelt plus på 0,1 pct. Samtidig er det teknologidominerede Nasdaq-indeks i status quo, mens de tunge aktiers Dow Jones-indeks stiger 0,3 pct.

Fredag sluttede den amerikansk aktieuge med stigninger for S&P 500 på 0,2 pct. og på 0,3 pct. for Dow Jones-indeks, mens Nasdaq-indekset tabte 0,03 pct.

Nyhedsbureauet Reuter bemærker, at S&P 500-indekset og Nasdaq-indekset fredag kunne notere deres tredje uge i træk med samlet fremgang, mens der for Dow Jones var tale om den største ugentlige fremgang siden midten af december.

VENTER AFTAGENDE INFLATION

Den nye uge vil i høj grad blive præget af amerikanske nøgletal for udviklingen i inflationen i april.

Den ventes ifølge Bloomberg News at være på 3,4 pct. mod 3,5 pct. måneden før. Stigningen i kerneforbrugerpriserne, der er renset for fødevarer og energi, ventes at falde til 3,6 pct. fra 3,8 pct. i marts. Den amerikanske centralbank, Federal Reserves mål ligger her på 2 pct.

Dagen før, tirsdag, kan markedet få en forsmag på udviklingen med friske data for producentpriserne i april. De ventes at vise en stigningstakt på 2,3 pct. mod 2,4 pct. måneden før.

Prisudviklingen ses som afgørende for de pengepolitiske beslutninger i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Nordeas Jan Størup Nielsen, der er bankens chefanalytiker, påpeger, at hvis det faktiske tal afviger fra konsensus "kan det potentielt give store markedsbevægelser, da inflationsudviklingen er helt afgørende for, hvornår og hvor meget den amerikanske centralbank kan nedsætte renten".

ALPHABET PRESSES

På selskabsniveau er der mandag opmærksomhed til blandt andet Google-ejeren Alphabet, som falder 2,0 pct. Selskabet kan være presset af, at selskabet OpenAI, som støttes af Microsoft, har varslet lancere en AI-dreven søgemaskine mandag. Aktien i Microsoft falder 0,4 pct. i de første handler .

Plus er der til chipproducenten Arm Holdings, som stiger 4,9 pct. Selskabet vil udvikle AI-chips og planlægger at indlede produktion i 2025.

Meme-aktien Gamestop stiger 68,8 pct. i den indledende handel efter et 57 pct. stort kurshop i maj. Det sker samfaldende med fænomenet "Roaring Kittys" tilbagevenden til de sociale medier. Aktien er mere end fordoblet i indeværende måned, da den lukkede april i 11,09 dollar.

Mandagens optur følger ifølge Bloomberg News et kryptisk indlæg på det sociale medie X fra Keith Gill, mere populært kendt under sit sociale medie-alias "Roaring Kitty". Han blev kendt i 2021 efter at have lagt en række videoer online, der opfordrede investorer til at hoppe på Gamestop-vognen under meme-stock-vanviddet.

I løbet af ugen ventes regnskaber fra Home Depot, Walmart, Cisco og Alibaba.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder