Valuta: Høje renter styrker dollar inden afslutning af rentemøde i USA

Udgivet den 01-05-2024  |  kl. 06:32  |  

Stigende amerikanske renter presser dollar i opadgående retning onsdag morgen, hvor investorerne afventer afslutningen på det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Samtidig sælges der igen ud af japanske yen, hvor markedet tester det japanske finansministeriums tålmodighed efter tirsdagens formodede intervention.

Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag morgen ved 5-tiden i 106,38 mod 106,05 tirsdag eftermiddag.

Japanske yen svækkes langsomt, men sikket, og det er fortsat udsigten til en konstant stor renteforskel, der presser den japanske valuta.

Tirsdagens kraftige styrkelse, der formodes at stamme fra intervention fra det japanske finansministeriums side, har ikke givet en bæredygtig ændring i de faktuelle forhold, og dermed anses det alene som en indikation af, hvor grænsen for den aktuelle svækkelse er for tiden.

Ifølge analytikere er der solidt behov for en reduktion af den pengepolitiske divergens mellem Tokyo og Washington. Det være sig vigende amerikanske obligationsrenter eller en markant ændring i retorikken fra den japanske centralbank, Bank of Japan, der kan tænde for udsigten til højere japanske renter.

Men mens de japanske markedsdeltagere er på stikkerne over for en ny bølge af intervention, er langt de fleste asiatiske markeder lukket for 1. maj.

Kun Sydney og Wellington er ud over Tokyo aktive og samme billede vil tegne sig i Europa, når tiden skrider frem.

Det betyder lav likviditet i markedet på en dag, hvor der kan komme store forskydninger i kølvandet af meldinger fra den amerikanske centralbank, når resultaterne af dagens møde i Rederal Reserves monetære udvalg, Federal Open Market Committee, offentliggøres.

Umiddelbart ventes det generelt, at renten fastholdes på 5,25-5,5 pct., mens kommentarer fra formand Jerome Powell vil blive studeret nøje for tegn på, hvordan centralbanken tolker de seneste data, der har vist et stigende inflationspres og et fortsat stramt arbejdsmarked.

Hvis Federal Reserve ser en høj sandsynlighed for, at det ikke bliver tale om rentenedsættelser i år, eller måske endda åbner for mulighed for en ny forhøjelse, kan det presse dollar yderligere op.

Markederne har allerede udskudt forventningerne til tidspunktet for en rentenedsættelse til september. Her er en sandsynlighed på lidt under 50 pct. for en reduktion i renten på 25 basispoint ifølge CME Groups Fedwatch.

Og sammenholdt med vigende inflation i eurozonen, der kan få Den Europæiske Centralbank (ECB) til at begynde at sænke renten i begyndelsen af juni, står dollar som eneste højtforrentede valuta blandt de store valutaer.

Euro koster onsdag morgen 1,0658 dollar mod 1,0692 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2483 dollar mod 1,2520 dollar tirsdag.

Dollar ligger samtidig i 157,86 yen mod 157,33 yen tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯