Venstre ønsker mere åbenhed om det mulige salg af statens andel i Tele Danmark

Udgivet den 06-06-1997  |  kl. 10:36  |  

Københvan--6. juni--NetPosten--I Venstre efterspørger man mere åbenhed omkring det mulige salg af statens ejerandel i Tele Danmark. Det sagde Venstres telepolitiske ordfører Jens Løgstrup Madsen fredag til NetPosten. Der er iøjeblikket nedsat en arbejdsgruppe af repræsentanter for Finansministeriet og Forskningsministeriet med henblik på at analysere perspektiverne for statens ejerskab af Tele Danmark.

Den Danske Bank har rådgivet gruppen siden begyndelsen af april, herunder om valget af en yderligere finansiel rådgiver. Staten har siden udpeget N M Rothschild & Sons Limited som den anden part i statens rådgivningsteam.

- Nu må vi først og fremmest have at vide, om regeringen vil sælge sine aktier eller ej. Det må til åben debat, sagde Jens Løgstrup Madsen.

Han ser gerne, at der foretages et åbent udbud af salg af aktier, men han vil ikke udelukke, at man sætter en større portion aktier af til et udenlandsk tele-selskab, men der skal ske et åbent udbud, så den der byder højst, får aktierne. Han ser således nødig en gentagelse af eksempelvis salget af Uni-C til NetCom Systems, hvor der ikke var tale om noget egentligt åbent udbud.

Der har i de seneste dage været forlydender om, at British Telecom skulle være interesseret i en større portion af aktier i Tele Danmark, men det skal være højeste bud, der vinder, påpeger Jens Løgstrup Madsen.

Generelt ser han dog gerne, at Tele Danmark bliver en rigtig folkeaktie.

- Det er politisk set fornuftig. Vi ser gerne, at så mange danskere som muligt bliver aktionærer. Derfor er det ønskeligt, at tele Danmark bliver en folke-aktie, sagde han.

Derudover understreger Jens Løgstrup Madsen, at indtægterne fra statens salg af aktier i Tele Danmark skal bruges til at nedbringe statsgælden.

Udgivet af: NPinvestordk