Ny selskabslov på vej - anpartskapital sænkes

Ny selskabslov på vej - anpartskapital sænkes

Udgivet den 25-03-2009  |  kl. 14:16  |  
- A +
Funktioner
Socialt
Del på Facebook

Regeringen fremsætter i dag forslag til en ny lov om aktie- og anpartsselskaber. Forslaget bygger på den betænkning, som Udvalget til Modernisering af Selskabsretten - ledet af Alf Duch-Pedersen - kom med i november 2008.

 

Lovforslaget lægger bl.a. op til:

 

- Ledelse og medarbejdere kan i enighed fravælge en række formelle krav.

- Anpartsselskaber kan stiftes med grundkapital på 50.000 kr. mod tidligere 125.000. kr.

- Alle, der ejer mere end 5 pct. eller mere af et selskab, registreres i offentligt tilgængeligt register.

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen siger, at med lovforslaget vil livet fremover blive nemmere for virksomhederne i Danmark. Forslaget nedbringer de administrative byrder betragteligt og udnytter de digitale muligheder. Samtidig giver lovforslaget fleksibilitet i forhold til den enkelte virksomheds situation.

 

- Vi får en lettere, mere moderne og konkurrencedygtig lov, som er renset for meget af det gammeldags administrative bøvl, som har irriteret virksomhederne. Den nye lov sparer også samfundet for en masse penge. Vi har lettet de administrative byrder med ca. 25 pct. i forhold til den gamle lovgivning, og vi anslår, at de årlige administrative besparelser bliver på omkring 142 mio. kr. Danmark kommer i front i udnyttelse af teknologiske muligheder, og det bliver lettere at komme i gang med at drive erhverv i selskabsform, siger Lene Espersen.

 

Lovforslaget styrker danske selskabers konkurrenceevne bl.a. ved at give virksomhederne en række muligheder, der bringer de danske regler på linje med andre lande.

 

Forslaget nedbringer også de administrative byrder betydeligt, selvom der ikke slækkes på krav om, at selskabets ledelse fortsat har ansvar for løbende og konkret at vurdere selskabets finansielle situation.

 

Udgivet af: NPinvestor.dk

Del på sociale medier

nyheder