Zealand Pharma får løftet kursmålet gevaldigt hos to amerikanske storbanker

Udgivet den 28-02-2024  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Aktien i biotekselskabet Zeeland Pharma, der mandag oplevede en historisk kursstigning på 35,7 pct. efter stærke data fra et studie med selskabets lægemiddelkandidat til behandling af fedtlever, skal stige yderligere.

Det mener analytikerne hos de to amerikanske storbanker Goldman Sachs og Jefferies, der efter at have set studieresultaterne har skruet markant op for deres kursmål for aktien i den danske virksomhed.

Hos Jefferies er kursmålet sat op med hele 63 pct. til 790 kr., hvilket er det højeste kursmål af alle finanshuse, der har dækning af aktien ifølge Bloomberg News. Goldman Sachs har nu det næsthøjeste kursmål, efter at banken har hævet det til 699 kr. fra 468 kr.

Begge anbefaler fortsat "køb" af aktien, der tirsdag faldt 4,4 pct. til 620 kr. efter mandagens kæmpe stigning på 35,7 pct., som er den største stigning, som en aktie i C25-indekset nogensinde har oplevet på en enkelt dag.

Zealand Pharma og partneren Boehringer Ingelheim kunne mandag fortælle, at de har opnået, hvad der betegnes som meget positive resultater i et fase 2-studie med lægemiddelkandidaten Survodutid til behandling af fedtlever, eller MASH.

Ifølge Adam Steensberg, topchef i Zealand Pharma, er resultaterne umiddelbart bedre end de datasæt, som store selskaber som Novo Nordisk og Eli Lilly har præsenteret i fase 2-studier med deres lægemiddelkandidater mod MASH.

- Det er i min bog skelsættende data, også når man sammenligner med de data, der er kommet ud fra tilsvarende molekyler. Så ser det her bare stærkt ud, sagde Adam Steensberg mandag til MarketWire.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯