Zealand Pharmas topchef ser alternativ til GLP-1 som kronjuvelen i porteføljen

Udgivet den 27-02-2024  |  kl. 10:54  |  

Zealand Pharma har tre midler til behandling af fedme i sin portefølje. To af dem baserer sig ligesom kendte midler som Novo Nordisks Wegovy og Eli Lillys Mounjaro på GLP-1.

Her adskiller Zealand Pharmas middel Petrelintid sig dog i sådan en grad, at det er selskabets kronjuvel, da den modsat de gængse produkter i udvikling og på markedet er en amylin analog.

- Jeg mener stadig, at kronjuvelen i vores portefølje er Petrelintid, vores amylin analog, fordi den har et potentiale, som er et alternativ til alle de vægttabslægemidler, der er i udvikling eller på markedet i dag, der alle er baseret på GLP-1, fortæller Adam Steensberg, der er administrerende direktør i biotekselskabet, til MarketWire.

Selv om flere andre produkter også kan have andre virkemidler som glukagon eller GLP-2, er det stadig primært GLP-1, der driver virkningen.

Det er ikke alle patienter, der kan tolerere GLP-1-midler, eller alle, der opnår den ønskede vægttabseffekt, siger topchefen og fortsætter:

- Det er det første rigtige alternativ til et GLP-1-baseret lægemiddel inden for vægttab, så vi tror, at den har et kæmpepotentiale.

Som en amylin analog har Petrelintid en højere tolerance hos patienter, der søger vægttab, oplyser Zealand Pharma i sit regnskab.

Midlet viste i et studie, der blev offentliggjort i november, et vægttab på over 5 pct. hos patienter, der tog midlet over seks uger med en stigende dosis fra 0,6 mg til 1,2 mg. Næste del af studiet, der måler effekten over 16 uger, ventes offentliggjort i første halvår af 2024.

- Hvis niveauerne bliver bekræftet i 16-ugers studiet, tror jeg, at det bliver rigtig stort, siger Adam Steensberg.

FOKUS ER PÅ FEDME

Zealand Pharma har på blot et par år bevæget sig fra at koncentrere sig om et middel til behandling af korttarmssyndrom til nu også at være en del af det bugnende fedmemarkedet, der utrætteligt har nydt fremgang og er blevet spået salg for hundredvis af milliarder i de kommende år.

- Der er ingen tvivl om, at vores fokus er inden for fedme. Det er der, vi investerer mere og mere. Det er det fokus, vi har haft de seneste år og har drejet organisationen hen for at kunne håndtere de her væsentligt større indikationer og sygdomsområder, siger topchefen.

- Når det så er sagt, har vi to regulatoriske ansøgninger med myndighederne på vores sjældne sygdomme. Det er klart, at vi bruger en del energi på at få kørt dem i mål og få snakket partnerskabsaftaler til nogen, der skal tage over og kommercialisere de to, fortsætter han.

Zealand Pharma har midlerne Dasiglucagon og Glepaglutid, der begge er i stilling til at blive kommercialiseret. For sidstnævnte, der bruges til behandling af korttarmssyndrom, har selskabet haft partnerskabssamtaler - dog uden nogen håndfast aftale endnu.

IKKE STRATEGIEN AT LADE SIG OPKØBE

Med den øgede bevågenhed, som Zealand Pharma har tilegnet sig med sine fedmekandidater, er spekulationer om opkøbsinteresse udefra også opstået.

Det er dog ikke strategien i Zealand Pharma, fortæller Adam Steensberg.

- Det er ikke vores strategi at blive opkøbt. Vores strategi er at lave partnerskaber med store farmaselskaber, der gerne vil ind på fedmeområdet. Vi mener, at vi har nogle helt unikke muligheder.

- Når det er sagt, er det klart, at det er en fri verden, vi lever i, men vi mener reelt, at Zealand kan bidrage med rigtig meget fremadrettet. Så det er ikke der, vores fokus er, fortsætter topchefen.

Han mener videre, at Zealand Pharma selv er det rette selskab til at løfte værdien af sin portefølje i samarbejde med eventuelle partnere.

- De mangler jo produkter inden for det her sundhedsområde, hvor det er Novo, Lilly og så Boehringer, der står rigtig stærkt.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder

17:54 Europa/lukning: Uønsket konkurrence pressede Delivery Hero i positivt marked
17:49 Porsches indtjening ramt af sløjt salg i Kina og opdaterede modeller
17:06 Fredagens obligationer: Luften gik af renteballonen efter inflationstal
17:05 Fredagens aktier: Mærsk sejlede forrest i lettet C25 efter inflationstal
16:29 Novos ugentlige insulin skal vurderes i USA 24. maj
16:01 USA: Michigan-indekset blev revideret ned i endelig opgørelse for april
15:35 USA/åbning: Positive regnskaber tager igen fokus efter fastholdt inflation
15:26 Tesla igen i myndighedernes søgelys: Undersøger tilbagekaldelse af 2 mio. biler
14:45 Lille aktielettelse efter uændret amerikansk kerneinflation
14:44 Valuta: Svækket yen skaber bekymring - dollar holder stand efter inflationstal
14:33 USA: Privatforbruget steg mere end ventet i marts
14:32 USA: Kerneinflation holdt niveau i marts
14:17 Aktivistinvestor øger aktiepost i ombejlede Anglo-American
13:50 USA/tendens: Stærke regnskaber fra Microsoft og Alphabet løfter humøret
13:47 Amerikanske oliekæmper falder i formarkedet efter skuffende regnskaber
13:03 Shape Robotics sikrer sig ordre på 224 mio. kr.
12:32 Coloplast er overbevist om at sårplejeprodukter lever op til nye tilskudskrav i USA
12:26 Boozt-direktør ser solskin forude efter udfordrende start på året
12:18 Europa/aktier: Thyssenkrupp topper grønt marked efter håndsrækning fra milliardær
12:04 Obligationer/middag: Renten siver fortsat inden vigtige amerikanske inflationstal