Nationalbanken valgte ikke at røre ved renten

Udgivet den 12-02-2015  |  kl. 16:23  |  

Trods massive spekulationer om at Nationalbanken her til eftermiddag ville sætte renten ned, og dermed kunne kalde sig indehaver af den laveste rente i verden, var der ikke noget at komme efter fra centralbankens side. Renten på indskudsbeviser blev således fastholdt på -0,75% til trods for, at der ser ud til at have været et massivt opkøb af valuta på op imod yderligere 100 mia. kr. i februar, skriver Handelsbanken.

Dermed valgte Nationalbanken ikke at sende et signal til markedet om, at renteinstrumentet vil blive udnyttet til enhver pris.

- Vi skal naturligvis ikke udelukke, at renten kan blive sat ned i morgen i stedet for, men vi vil dog heller ikke udelukke at den manglende rentenedsættelse i dag er et udtryk for at vi er kommet til et punkt, hvor Nationalbanken begynder at se mindre effekt af yderligere rentereduktioner i lyset af at de allerede befinder sig tæt på det laveste niveau i verden, hedder det fra Handelsbanken. 

- Det er naturligvis kun spekulation, da vi kun kan gisne om hvad Nationalbanken tænker, men beslutningen om ikke at gøre noget i dag peger da på en vis sandsynlighed for, at banken i stedet vil lade valutareserven blive opbygget og at der muligvis skæves til andre alternativer - beslutningen om at stoppe for salg af statsobligationer viser i hvert fald at man er parat til også at tage mere ukonventionelle metoder i brug. 

Udgivet af: MLykke

Tags:  dkk under angreb❯ 

Seneste nyheder