Aktier/middag: Vestas ligger lunt i toppen efter konkurrentnyt - Zealand på vej mod rekord

Udgivet den 24-01-2024  |  kl. 11:36  |  
Arkiv: Foto

Vestas blæser frem onsdag middag på nyt fra tysk konkurrent, og Zealand Pharma er på rekordkurs igen. A.P. Møller-Mærsk er derimod drattet til bunds efter et par dage med fremgang og uden egentlige nyheder - dog efter en lang periode med fokus efter krisen i Det Røde Hav.

Samlet er det en fin dag for det danske eliteindeks, C25, hvor kun en håndfuld aktier ligger i rødt, onsdag middag. Indekset øger 0,8 pct. til 1837,80.

- Det er lidt en nyhedsfattig dag for de danske selskaber, hvor det især er nyt fra konkurrenter og kursmålsændringer, der præger. Samlet set er markedet i dag blottet for nyheder, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel i Artha Kapitalforvaltning.

Vestas indtager toppen, efter at den tyske konkurrent Siemens Gamesa er kommet bedre igennem det forskudte første kvartal end frygtet. Rivalens driftsunderskud før særlige poster løb op i 426 mio. euro mod et ventet tab på 576 mio. euro.

Vestas-aktien stiger 2,5 pct. til 198,42 kr. onsdag middag.

- Vestas har fået nyt både fra tyske Siemens Gamesa og amerikanske GE Vernova. Og det gik bedre end frygtet for dem. Umiddelbart vil jeg sige, at patienten overlevede operationen men stadig ikke er rask, siger Lars Hytting.

Forsikringsselskabet Tryg har også fået impulser fra konkurrenter, hvor norske Gjensidige er kommet med regnskab onsdag, og danske Topdanmark kom med tal tirsdag. Tryg kommer selv med regnskab torsdag.

Forsikringsaktien falder 1,6 pct. til 142,55 kr. i middagshandlen, mens Topdanmark og Gjensidige falder henholdsvis 1,2 og 3,9 pct.

- Man kan sige, at Tryg ikke har fået den bedste optakt til regnskabet. I dag har Gjensidige meldt om stigende priser. Og man kan enten forsøge at styre omkostningerne eller skrue prisen op. Det sidste er nok lidt den nemme løsning, vurderer Atha Kapitalforvaltnings aktiechef.

MÆRSK I ELEVATOREN

I bunden af eliteindekset har Mærsk-aktierne lagt sig med et fald på 2,3 pct. til 12.970 kr. for B-aktien.

- Der behøver ikke komme noget nyt for, at Mærsk tager en tur i elevatoren, hvor den har været i 2024. Det er fortsat rater, rater og rater, der fylder. Og så længe, der er angreb i Det Røde Hav, påvirker det raterne i positiv retning. Men aktien kan falde 3-5 pct. den ene dag for at stige tilsvarende dagen efter. Det er det billede, der har præget Mærsk i år, siger Lars Hytting.

ZEALAND PHARMA PÅ REKORDKURS

Fedmemarkedet trækker også overskrifter - og Zealand Pharma soler sig i interessen for vægttab. Onsdag er ingen undtagelse, hvor aktien stiger til rekord med et kursplus på 2,1 pct. til 457,80 kr.

Holder retningen dagen ud, kan kursrekorden på 454,40 kr. fra den 22. januar gå i glemmebogen. Aktien er steget over 22 pct. i år alene.

- Zealand stiger på forventningen om, at selskabet kan få en bid af fedmemarkedet. Og så får selskabet jo også lidt mere opmærksomhed, efter det kom ind i C25 i december sidste år. Nu venter jeg så bare på, at Zealand begynder at levere, siger Lars Hytting.

STUDIE KAN BLIVE GAMECHANGER FOR LUNDBECK

Blandt sidepapirerne har den schweiziske storbank UBS kigget på medicinalselskabet Lundbeck og ser en potentiel gamechanger i aflæsningen af fase 2-data fra Lu AF82422 til behandling af Parkinsons-sygdommen multipel system atrofi (MSA).

Der findes på nuværende tidspunkter kun symptombehandling godkendt på markedet, og UBS vurderer også, at sandsynligheden for et succesfuldt studie er lav, men at det eventuelt kan understøtte aktien med op mod 15 pct, hvis resultaterne er positive.

UBS har anbefalingen "neutral" og et kursmål på 37 kr. for Lundbeck.

Resultaterne fra studiet ventes i løbet af første kvartal i år

Lundbeck-aktien stiger 0,6 pct. til 35,28 kr. onsdag middag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯