Europa/lukning: Philips på himmelfart og tæv til Deutsche Bank i lysegrønt marked

Udgivet den 29-04-2024  |  kl. 17:49  |  

Philips brød lydmuren på børsen i Amsterdam mandag efter et indgået forlig med de amerikanske myndigheder om selskabets søvnapnømaskiner.

Deutsche Bank blev den store taber i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der sluttede med et lille plus på 0,1 pct. Det kom efter den stærkeste uge for indekset siden januar.

- Markedet har vist tegn på styrke i slutningen af sidste uge, siger Andrea Tueni, chef for aktiehandel hos Saxo Bank France, ifølge Bloomberg News.

Investorerne vil ifølge aktiehandelschefen nu fokusere på jobtal fra USA og rentemeldingen fra den amerikanske centralbank, der ventes at tage en forsigtig tilgang til rentenedsættelser på grund af den stædigt høje inflation.

Philips steg med voldsomme 29,4 pct., efter at selskabet har afsat 982 mio. euro eller 1,1 mia. dollar til at afvikle sagen med de amerikanske myndigheder om søvnapnømaskiner.

Det er meget lavere end analytikernes forventning, der ifølge Barclays lå i omegen 2-4 mia. dollar, hvor enkelte frygtede helt op til 10 mia. dollar for at afvikle sagen.

I Frankfurt tabte Deutsche Bank 8,6 pct., efter at banken forbereder sig på at skulle betale en stor milliardregning til tidligere aktionærer i Postbank, som Deutsche Bank overtog for mange år siden.

Hvis kravene findes gyldige, kan det ende med en stor regning på 1,3 mia. euro.

På børsen i London fortsatte Anglo American opturen med en stigning på 4,1 pct., idet der spekuleres i et nyt opkøbstilbud for minekoncernen.

Torsdag steg aktien med 16,1 pct. efter et opkøbstilbud fra BHP Group, som Anglo American dog efterfølgende har afvist.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯