USA/åbning: Tiltro til hjælpepakker giver grøn start på ugen

Udgivet den 10-08-2020  |  kl. 15:49  |  

Optimistiske forventninger om flere hjælpepakker til den corona-trængte amerikanske økonomi holder fra åbningen mandag hånden under de amerikanske aktieindeks fra handelsstart i New York.

Det brede S&P 500-indeks indleder handelsdagen dag med et plus på 0,3 pct., det teknologidominerede Nasdaq-indeks løftes 0,2 pct., og Dow Jones-indekset stiger 0,8 pct.

I weekenden beordrede den amerikanske præsident, Donald Trump, en fortsættelse af støtten til økonomien med særligt henblik på arbejdsløshedsunderstøttelse, og det sætter aktiehandlerne pris på. Og endnu bedre er det, at demokraternes leder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, og den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, er blevet enige om at genoptage de forhandlinger om hjælpepakker, som brød sammen i weekenden.

Men der er også nye data, der ifølge Reuters viser, at der nu er over fem millioner amerikanere, som er smittet med corona, og at den økonomiske genopretning er bremset op.

Dertil kommer øgede spændinger mellem USA og Kina i anledning af gensidige sanktioner overfor myndighedspersoner fra de to lande. Fra USA er der iværksat sanktioner mod Hongkongs leder Carrie Lam og ti andre ledere i ø-staten. Kina har mandag valgt at indføre sanktioner mod 11 fremtrædende amerikanere i det, der ligner en regulær gengældelsesaktion. Blandt de mest opsigtsvækkende navne på listen er de to republikanske toppolitikere Ted Cruz og Marco Rubio.

Yderligere har Donald Trump udelukket 45 kinesiske teknologiselskaber i 45 dage, mens delegationer fra Kina og USA gør klar til at genoptage handelsforhandlinger sidst på indeværende uge.

NEGATIVT BILLEDE AF KODAK

Selskabsspecifikt er i mandagens amerikanske aktiemarked negativ opmærksomhed til Kodak, der falder 37,5 pct. i den indledende handel. En aftale med den amerikanske regering om levering af farmaceutiske produkter for 765 mio. dollar er sat på hold efter aktuelle beskyldninger mod selskabet for uacceptabel adfærd.

Hotelkoncernen Marriott International stiger 0,5 pct. fra handelsstart trods rapportering af et kvartalsunderskud på 64 cent per aktie, mens der ifølge Factset var ventet et underskud på 41 cent. Men tendensen hen over kvartalet var positiv.

Krydstogtselskabet Royal Caribbian Cruises falder 0,8 pct. i den indledende handel efter offentliggørelse af et ringere end ventet kvartalsregnskab. Selskabet havde i andet kvartal et ordinært underskud på 6,13 dollar per aktie mod forventninger hos Factset om underskud på 4,82 dollar per aktie.

Salget er dykket med 94 pct. i andet kvartal til 175,6 mio. dollar, hvilket dog er over analytikerkonsensus på 129,2 mio. dollar.

PLUS FOR AMAZON-AFTALE

Aktien i Simon Property Group løftes 4,2 pct. i de første handler, efter at den største ejer af amerikanske indkøbscentre er kommet i forhandlinger med Amazon om at ændre nogle af sine lokaliteter til Amazon-centre. Selskabet vil senere mandag offentliggøre sit kvartalsregnskab.

Den amerikanske skodetailkæde Foot Locker marcherer 4,3 pct. fra start. Selskabet venter overraskende at levere positiv salgsvækst og overskud i det foreløbige regnskab for det forskudte andet kvartal, efter at genåbning af selskabets butikker har drevet væksten mere end ventet.

Det skriver Dow Jones Newswires.

Den sammenlignelige salgsvækst blev på cirka 18 pct. i andet kvartal, hvor analytikere adspurgt af Factset ventede et fald på 23,6 pct.

De positive meldinger er også med til at trække sportsudstyrsproducenterne med op. Nike ligger 1,8 pct. højere.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder