Obligationer/middag: PMI-tal rykker i renten

Udgivet den 24-01-2024  |  kl. 11:58  |  

Obligationshandlerne kan ikke helt finde ud af, hvilket ben de skal stå på onsdag, hvor PMI-tal fra Tyskland og Eurozonen rusker lidt i renteniveauet.

Efter en start i niveauet 2,50 pct. har renten på den toneangivende tiårige statsobligation været nede og snuse til 2,45 pct. for at stige til 2,49 pct. i middagshandlen, hvilket er 1 basispoint lavere end tirsdag, hvor den ramte det højeste lukkeniveau i over en måned.

PMI-indekset måler indkøbschefers vurdering af den økonomiske situation, og de tyske PMI-målinger faldt en smule i januar, hvor det overordnede indeks faldt til 47,1 mod ventet 47,8 blandt økonomer ifølge Bloomberg News. Målingen i december viste 47,4.

I euroområdet steg PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i euroområdet mindre end ventet i januar. Det samlede PMI for eurozonen landede således på 47,9 mod 47,6 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 48,0 blandt økonomerne.

Og det kan få rentefald til at rykke nærmere i Europa, da tallene for væksten indikerer en opbremsning. Alligevel skal vi ikke regne med, at der for alvor bliver rykket på meldingerne fra Den Europæiske Centralbank, når der afholdes rentemøde i morgen.

Det mener Mathias Dollerup Sproegel, der er seniorøkonom i Sydbank, efter offentliggørelsen af PMI-tal fra Eurozonen onsdag formiddag, der varmer op til torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

- Vi hælder dog til, at flertallet af ECB-direktørerne vil advokere for, at ECB skal afvente flere vækstnøgletal. Vi tror derfor, at ECB-chef Christine Lagarde vil gentage sidste uges budskab fra World Economic Forum i Davos, om en rentenedsættelse omkring sommeren er sandsynlig, skriver seniorøkonomen og fortsætter:

- Der er dog næppe tvivl om, at dagens PMI-tal kan få nogle ECB-direktører til at ryste på hånden i forhold til Lagardes renteudmelding i Davos . Europæisk økonomi står stille, og dagens PMI-tal peger i retning af, at opbremsningen er accelereret.

Ifølge Sydbank er der aktuelt indregnet 80 pct. sandsynlighed for, at ECB sænker renten allerede til april, og dermed kan de ende med at blive skuffede.

Senere onsdag venter der også PMI-tal fra USA, hvor fremstillingsindekset ventes at gå en smule tilbage til 47,6, mens indekset for service estimeres at stige til 51,5.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯