Vestas-aktien sprudler igen: "Det med negative nyheder er på vej til at vende nu"

Udgivet den 24-01-2024  |  kl. 12:00  |  

Mindre nedslående nyheder end frygtet tirsdag fra vinddivisionerne hos de to Vestas-rivaler GE og Siemens Energy har onsdag været med til at sende Vestas-aktien til tops på det danske aktiemarked med et plus på 2,7 pct. til 198,66.

Stigningen skal dog også ses i lyset af, at Vestas-aktien, der på årets første handelsdag toppede i 219,15 kr., er blevet sendt gevaldigt på retur, inden den i denne uge igen har fået fat.

Det vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

- Vi har lige fået meldinger fra to af Vestas' konkurrenter, og der er ikke nogen af dem, der som sådan har skuffet. Det er saftsuseme nyt i den her industri. Det med negative nyheder er på vej til at vende nu, siger Jacob Pedersen med tanke på de udfordringer, som har præget hele industrien de seneste år - og ramt ikke mindst GE og Siemens Energys vindmølleselskab, Siemens Gamesa, men også Vestas.

- Det her minicomeback kommer også, efter at Vestas er faldet noget tilbage i begyndelsen af året. Det hurtige fald på kort tid er selvfølgelig også med til at sende aktien i vejret, når der kommer lidt gode nyheder, tilføjer Jacob Pedersen.

Vestas-aktien steg kraftigt frem mod årsskiftet på ryggen af en stærk ordreindgang, men da investorerne efterfølgende også godt kunne se, at mange af de ordrer første er til opsætning efter 2024, var det i starten af året "med til at tage luft ud af aktien", vurderer analytikeren.

Tirsdagens regnskab fra GE viste igen et stort underskud i divisionen, der rummer vindmølleaktiviteterne, men måske det mest iøjnefaldende nedfaldspunkt i forbindelse med regnskabet i forhold til Vestas var, at selskabet inden for landmøller venter høje encifrede marginer i 2024.

Senere tirsdag kom Siemens Energy med foreløbige tal for første kvartal af sit skæve regnskabsår, og her blev der meldt om et underskud før særlige poster i det hårdt plagede vindmølleselskab Siemens Gamesa på 426 mio. euro, hvilket dog var bedre end minusset på 759 mio. euro i samme kvartal sidste år - og bedre end analytikerforventningerne på minus 576 mio. euro.

- Vi har over de seneste år vænnet os til negative overraskelser fra Vestas' konkurrenter. Det har heller ikke gået super godt for Vestas i den periode, men konkurrenternes elendigheder har også sat sig i Vestas-aktien og påvirket stemningen i vindindustrien i det hele taget.

- Nu står vi pludselig med et kvartal, hvor der - selv om regnskabstallene ikke ser pæne ud - er en positiv tone, særligt med GE's forventninger om en positiv indtjening i landvindforretningen i 2024. Det fortæller lidt om, hvor langt man er nået i forhold til at skubbe priserne op i et niveau, hvor man kan tjene penge, siger Jacob Pedersen.

At Siemens Gamesa kommer bedre ud indtjeningsmæssigt end ventet i kvartalet, tilskriver han dog mere periodisering, og han bemærker, at selskabet da også fastholder forventningerne til underskuddet for hele regnskabsåret.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯