Fredagens aviser med Novo Nordisk, IC Group og Carlsberg

Udgivet den 02-09-2016  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

NY NOVO-CHEF KLAR MED SPAREKNIVEN

Den kommende topchef i Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, er allerede i gang med at lægge kursen for Danmarks mest værdifulde selskab. Inden han formelt overtager ledelsen af selskabet til nytår, indikerer han stramme budgetmål og sparsommelighed. (Forside, side 6-9)

IC GROUP LAVER NYE BUTIKKER TRODS VILD VÆKST I NETSALG

IC Group vil investere sin indtjeningsvækst i åbning af endnu flere nye fysiske butikker. Det giver øget salg, fordi modeforbrugerne bruger digital og detailkanal i kombination. (Side 10)

NETS-EJERE SCORER 19 MIA PÅ 30 MÅNEDER

Ejerne bag Nets, Bain Capital og Advent International samt pensionskassen ATP, samt ledelsen står til gedigne gevinster i milliardklassen, når selskabet bag dankortet børsnoteres i slutningen af september. Ejerne kan have mere end firedoblet deres investering på blot to et halvt år. (Side 12)

BESTSELLERS ANDERS HOLCH SLANKER TOPLEDELSEN

Koncerndirektør i Bestseller trækker sig og bliver ikke afløst, selv om både modetøjskoncernens ejer og topchef, Anders Holch Povlsen, og økonomidirektøren har meget at gøre uden for koncernen. (Side 14)

IMERCO OG INSPIRATION SLÅS SAMMEN

Mikael Goldschmidt og Niels Thorborg der står bag isenkræmmerkæderne Imerco og Inspiration fusionerer de to kæder. En børsnotering kan blive næste skridt, for i marts varslede Imerco-kædens bestyrelsesformand, at en børsnotering var målet. Fusionen ændrer ikke på de planer, understreger formanden. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

REBIEN SIGER FARVEL SOM NOVO NORDISK CHEF

Efter 33 år og syv måneder hos Novo Nordisk siger Lars Rebien Sørensen snart farvel til rampelyset i et af Europas mest værdifulde selskaber. Selskabet har de seneste uger fået hug på aktiemarkedet, men både direktøren og bestyrelsesformanden afviser, at vagtskiftet skyldes faldende formkurve. (Forside, side 6-8)

ARLA LANCERER NYT ØKOLOGISK LUKSUSBRAND

Med en række nye, dyre luksusvarer satser Arla på at løfte økologien til noget helt særligt. På mandag lancerer mejeriet brandet, der består af seks produkter, herunder mælk, kefir og ost, i omkring 100 Meny-butikker. (Side 3)

ISENKRÆMMER KAN ENDE PÅ BØRSEN

Ejerne bag Imerco og Inspiration fusionerer de to isenkræmmerkæder. Det betyder dog langt fra, at tidligere annoncerede børsplaner er opgivet. Det oplyste Imercos bestyrelsesformand. Der er ingen frygt for nethandel. (Side 9)

NETS BØRSNOTERES I UFORUDSIGELIGT MARKED

Betalingsformidlingsselskabet Nets, der blandt andet ejer dankortet, er på vej til at blive børsnoteret. Virksomheden føler sig rustet til en fremtid, som rummer masser af udfordringer. (Side 10-11)

GENMABS NÆSTE GULDÆG KLÆKKES I GLASPALADS

Det succesfulde biotekselskab Genmab flytter næste år ind i et nybygget og gennemsigtigt forskningscenter, hvor jagten på selskabets næste milliardsucces vil få gode betingelser. Genmab lejer sig ind i sit fremtidige forskningshovedkvarter, der i denne uge blev solgt til en hollandsk investor. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

UDFORDRINGERNE TÅRNER SIG OP FORAN NY NOVO-TOPCHEF

Lars Fruergaard Jørgensen overtager posten som Novo Nordisks førstemand efter Lars Rebien Sørensen på et tidspunkt, da selskabet er løbet ind i store udfordringer blandt andet på hovedmarkedet USA. (Forside, side 6-9)

NEDJUSTERING LURER I GRUNDFOS

Grundfos-topchef Mads Nipper fremlagde 2015-regnskabet i marts. Dengang var pumpesalget allerede udfordret. Fredag gør Grundfos status over 1. halvår i et marked, der står bomstille. (Side 4)

ISENKRAMKÆDER I FUSION

Stigende konkurrence fra de store supermarkeds- og boligindretningskæder og fra nethandel får nu to af landets mest kendte isenkræmmerkæder, Imerco og Inspiration, til at slå sig sammen. (Side 5)

IC GROUP SKRUER NED FOR RABATTER

IC Group og koncernchef Mads Ryder går efter at sælge endnu mere tøj til fuld pris. Også selvom netop modebranchen ofte kører med udsalg for at holde fart i salget. (Side 5)

KAPITALFONDE FIK NETS SERVERET PÅ ET SØLVFAD

De tre ejere bag betalingsformidlingsselskabet Nets står til at vinde stort på en børsnotering. Men i virkeligheden har de blot overtaget og gennemført den forretningsplan, som de gamle ejere allerede havde udarbejdet, men ikke havde råd til at gennemføre. (Side 10-11)

CARLSBERG I REKORDSTOR AFTALE MED LANDSHOLDET

Carlsbergs forventede sponsoraftale med DBU og fodboldlandsholdet, der bliver offentliggjort fredag, vurderes til at ligge i størrelsesordenen 20-25 mio. kr. for fire år. (Side 12)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  newspaper❯