Valuta: Japansk yen nærmer sig laveste niveau i et år

Udgivet den 27-09-2023  |  kl. 14:29  |  

Den japanske yen nærmer sig onsdag det laveste niveau i et år, mens rygterne svirrer om et muligt indgreb fra den japanske regering.

En dollar handles onsdag eftermiddag til 149,24 dollar, efter at den japanske valuta første gang bevægede sig forbi 149 yen tirsdag. Tirsdag aften var niveauet 148,84 yen per dollar.

Den japanske valutas langsomme men fortsatte svækkelse mod det psykologiske niveau på 150 yen per dollar holder markedet ude på kanten af stolen over for tegn på indgreb fra de japanske myndigheder.

- Det fundamentale opadrettede pres på dollar mod yen fra obligationsrenterne er simpelthen for stort til at kunne ignoreres. Selv hvis der kommer et indgreb, vil det ikke presse dollar/yen permanent ned, medmindre obligationsrenterne for alvor også begynder at give sig, siger valuta strateg Alvin Tan fra RBC Capital Markets i Singapore ifølge Reuters.

Niveauet på 150 yen per dollar blev kortvarigt nået sidste år og markerede i den forbindelse det svageste yen-niveau i mere end 30 år over for dollar, og nu nærmer det niveau sig på ny.

Mens yen er svækket, er dollar omvendt styrket - og det gælder over en bred kam. Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, stiger onsdag til 106,47 fra 106,06 tirsdag eftermiddag.

Dollar nærmer sig dermed også en top for året, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, flere gange over de seneste dage har gentaget, at det igen kan blive nødvendigt at hæve renten.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Forex❯